follow dashboard

Sabtu, 31 Disember 2011

Tahun Demi Tahun

Hepi NEW YEAR 2012..


"Semoga damai dan kasih Allah mengisi setiap hari dalam hidup Anda dan cahaya jalan Anda melalui Tahun Baru. Berharap anda dan keluarga anda selalu selamat dan bahagia. Selamat Tahun Baru 2012"


Salam semua..erm..
beberapa detik je lg masuklah thun br 2012..
hope semua azam korg thun 2011 dh tercapai..
aminn...
binalah azam br ye untuk 2012..
hope azam aku tahun 2012 ni tercapai..
azam 2011 ad yg x tercapai..
ye la x dpt dye lg..





tp untuk 2012 ni azam tu mmg aku dah delete hbs2 la..
azam nk delete tu smoge bjaya ye..
doa2kan lah
hope i'll find some1 better
to be my mr right..huhu


sambut thun br tu berpada pada..
ye la
kn kita org islam.
meningkat tahun meningkatlah umur kita..
igtlah untuk sentiasa beribadat pd yg maha Esa
kerana kita x tahu bila masa kita..
ni untuk dr aku jgk..
OMG,2012..umo 21 kot..
semoga aku dpt jd some1 better 4 the 21st age..
tp lme lg lah
hahahahhahahahahahahaha......


k..u all..selamat tahun baru 2012,1433H..
:-)

Jumaat, 30 Disember 2011

Penghulu Segala Hari

Perbanyaklah Shalawat Pada Hari Jum'at !!



Hari jum’at adalah sayyidul ayyaam (pemimpin hari) dan hari yang paling agung dan paling utama di sisi Allah Subhanahu wa Ta'ala. Pada hari yang mulia dan agung ini kita diperintahkan untuk memperbanyak shalawat untuk manusia yang paling mulia dan agung, Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam.

إِنَّ مِنْ أَفْضَلِ أَيَّامِكُمْ يَوْمَ الْجُمُعَةِ فِيهِ خُلِقَ آدَمُ وَفِيهِ قُبِضَ وَفِيهِ النَّفْخَةُ وَفِيهِ الصَّعْقَةُ فَأَكْثِرُوا عَلَيَّ مِنْ الصَّلَاةِ فِيهِ فَإِنَّ صَلَاتَكُمْ 

مَعْرُوضَةٌ عَلَيَّ

"Sesungguhnya di antara hari kalian yang paling afdhal adalah hari Jum'at. Pada hari itu Adam diciptakan dan diwafatkan, dan pada hari itu juga ditiup sangkakala dan akan terjadi kematian seluruh makhluk. Oleh karena itu perbanyaklah shalawat di hari Jum'at, karena shalawat akan disampaikan kepadaku…." (HR. Abu Dawud, Nasai, Ibnu Majah, Ahmad, dan al Hakim dari hadits Aus bin Aus)
Memperbanyak shalawat untuk Nabi shallallahu 'alaihi wasallam pada hari Jum'at yang menjadi sayyidul ayyam menunjukkan kemuliaan pribadi beliau shallallahu 'alaihi wasallam sebagai sayyidul anam (pemimpin manusia).

Setiap kebaikan yang diperoleh seorang hamba dalam urusan diennya adalah berkat jasa Nabi shallallahu 'alaihi wasallam. Beliau telah berjuang dengan sungguh-sungguh untuk mendakwahkan dan menyebarkan Islam. Berkat kerja keras beliau dalam dakwah, kesabaran dan ketabahan dalam menghadapi ujian dan tantangannya, Islam bisa sampai kepada kita. Sebagai bentuk syukur dan terima kasih kita kepada beliau, Allah perintahkan bershalawat untuk beliau shallallahu 'alaihi wasallam.


إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا

Sesungguhnya Allah dan malaikat-malaikat-Nya bershalawat untuk nabi. Hai orang-orang yang beriman, bershalawatlah kamu untuk Nabi dan ucapkanlah salam penghormatan kepadanya.” (QS. Al-Ahzab: 56)



Di antara bentuk shalawat dan salam yang paling pendek atau ringkas adalah:


اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى نَبِيِّنَا مُحَمَّدٍ
صَلَّى اللهُ عَلَيهِ وَسَلَّمَ
عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ

Imam an Nawawi rahimahullah berkata: "apabila salah seorang kalian bershalawat kepada Nabi shallallahu 'alaihi wasallam, hendaklah ia menggabungkan antara shalawat dan salam. Tidak boleh ia hanya mengucapkan صَلَّى اللهُ عَلَيهِ saja atau عَلَيْهِ السَّلاَمُ saja." (Shahih al Adzkaar: I/325)

Jumaat, 23 Disember 2011

Miss My Family

bila mak kata dia teringat , kita jawab kita sibuk sangat


bila ayah kata dia rindu , kita jawab nantilah hujung minggu


bila mak minta kita pulang , kita jawab kita belum lapang
bila ayah minta kita singgah , kita jawab kerja kita belum selesai ~





... ... :: bila hati kita terguris , kita kata ..." Mak memang tak pernah faham "
bila hati kita terhiris , kita kata ..." Ayah memang tak ambil kisah " ::

TETAPI ~><~

bila hati mak kita terguris , mak kata ..." Tak apa , dia masih muda "
bila hati ayah kita terhiris , ayah kata ... " Tak mengapa , belum sampai akalnya " ~

:: bila kita menangis tanda lapar , mak berlari hingga bagai hilang kaki
bila kita nerintih tanda derita , ayah bersengkang mata bagaikan tiada lena ::

bila kita sedih kerana gagal , mak setia membekalkan cekal
bila kita pilu kerana kecewa , ayah teguh berkata dia tetap bangga ~

# hargailah dan sayangilah selagi mereka masih ada di dunia
~ ♥ (: anak yang soleh tidak akan melupakan ibu bapanya hatta di hujung

doanya , maka banyakkanlah berdoa ~ ♥

Khamis, 15 Disember 2011

Artis ???

PERASAAN BERJUMPA ORG SENI..........

Hye all bloggers...ape khabar??
ermmm...actually hr ni aku nak mencoret tntg org seni @ artis...
mst rmai yg teruja bila bercakap pasal artiskn?
maklumlah sape yg x nak jmpe artis kot...
hahaha....
sebenarnya cmni..kt tmpt aku study ni ad la beberapa org artis..huhu..tu yg nk diceritakan
bangge la x pyh nk g jejauh jmpe artis..
tup2..je dah berselisih..
tp lw nk minx autograf mybe x kot...malu je..
t org label kita jakun lak..mcm x pernah nmpk artis..tp mmg x pernah face to face pon..
mmg teruja lah..lg2 waktu 1st time dftr U...memg ske sgt2 lah
untung lah sape satu course ngan artis ni..esspecially bdk pengajian seni..


perasaan nk berceloteh tntg artis ni muncul selepas waktu makan tghr td..
sedg aku trun tge untuk ke restoran Subaidah..
aku terkejut melihat gerangan komposer yg bernama Azmeer...alah juri mentor uh...hahaha
akhirnya dpt jgk ngok secara live..untglahh..
tp artis yg 1st time nmpk kt U ni ialah Mubarak Majid..
dia seorg yg sgt baik..tlg student OKU..ramai jgak student yg kwn ngan dye,,mkn sme2...ooouuuccchhh..jeles lah pulak..haha
seronok lah depa..hr tu aku mkn kt Restoran Khaleel nmpk la Mubarak Majid nih..dye syum kt aku..Omg!!!aku pon pe lg syum je lah..artis tu..
xde artis veteran xkan ad artis muda kn????:-)
even artis veteran pon continue study apeth lg aku yg muda ni..
kena bersemangat lahh..
chaiyook3!!!kata smgt diberi untuk dr sendiri..hahhahha
Artis lain plak ialah Arja Lee...alahhh...hakk yg berlakon filem tu..
haaa....gempak x U aku???hehe
tp even artis or org biasa semua sama je..
lihat betapa pentingnya ilmu tu..
sbb tu artis wlau dah famous pon study lg...
so disebabkan ad artis2 tu so pusat pengajian seni selalulah dikunjungi oleh artis2 spt Fauziah Nawi n so on..x knl nme tp knl rupe..huhu...
k tu je la..ceritera artis U aku..mgkn lw ada yg menerujakan lg..akn disambg untuk part tu..ntah pape..
joke aje..
:-)peace....




Arja Lee




Mubarak Majid




Azmeer

Sabtu, 10 Disember 2011

Sekadar perkongsian bersama

INDAHNYA CIPTAAN YANG MAHA ESA..


Assalamualaikum semua...hr ni ada satu kejadian indah yg bakal sama2 kita saksikan..
just guest what??
ia melibatkan fenomena alam
GERHANA BULAN LAH...
Subhannallah....sgt indah melihatnya..tp ada hikmah disebaliknya..
mlm ni kita harus isikan dgn seribu satu kenangan yg diabadikan hanya untuk nya..
ibadah yg berpjgn untuknya
serta perkara yg sunat hanya untuk satu malam yg tiada tolok bandingnya..
berdoalah seikhlas mungkin bukan hanya untuk malam ni saja
juga untuk mlm2 yg lain
cuma sekadar satu ketenangan untuk dikongsi bersama pd hr ini
semoga Allah mendgr doa2 kita..





Bismillahirrahmaanirrahiim.. Rasulullah s.a.w telah bersabda:
Sesungguhnya matahari dan bulan tidaklah menjadi gerhana disebabkan kematian seseorang atau kerana dihidupkan seseorang tetapi kedua-duanya adalah termasuk ayat-ayat (tanda-tanda) dari Allah. Oleh itu apabila kamu semua melihatnya maka dirikanlah sembahyang. (Riwayat Bukhari dan Muslim)
 
Indahnya kejadian yg Tuhan aturkan...

Solat dan berdoa.

Rasulullah SAW bersabda: “Apabila kamu melihat kedua-duanya (gerhana matahari dan bulan), maka dirikanlah solat dan berdoalah sehingga dihapuskan apa yang kamu hadapi”.
Syari’at Solat Kusuf (gerhana matahari) & Khusuf (gerhana bulan), hukumnya adalah sunat muakkadah atau pun sunat yang digalakkan.
Dari ’Aisyah r.a. berkata : ”Telah terjadi gerhana matahari pada zaman Rasulullah saw. Lalu Nabi mengutus seorang munadi (penyeru) mengumandangkan: “As-solatu Jami’ah”. Kemudian baginda solat 4 kali ruku’ pada 2 raka’at dan 4 kali sujud.”

Cara-cara Solat Gerhana


Niat solat gerhana
Solat Gerhana mengandungi 2 rakaat, 4 al-Fatihah, 4 rukuk, dan 4 sujud. Iaitu seperti berikut :
Rakaat pertama
1. Niat solat Gerhana, Takbir
2. Baca Surah Al-Fatihah dan surah
3. Rukuk
4. I’tidal
5. Baca Al-Fatihah dan surah
6. Rukuk.
7. I’tidal.
8. Sujud dan seterusnya seperti solat biasa.
Rakaat kedua
1. Niat solat Gerhana, Takbir.
2. Baca Al-Fatihah dan surah.
3. Rukuk.
4. I’tidal,
5. Baca Al-Fatihah dan surah.
6. Rukuk.
7. I’tidal.
8. Sujud
9. Tahiyyat Akhir
10. Salam


Isnin, 5 Disember 2011

Jika Aku Jatuh Cinta ?

JIKA AKU JATUH HATI/CINTA....


Salam...
Dengan Nama ALLAH yg maha pemurah lg maha mengasihani..


coretan seterusnya ialah tentg jika aku terjatuh ht wat kali ke2...
eemmmm..bunyi macm poyo,tp...ntahlah..
but after my "monkey love" yg bertahan selama almost 7 years tu
aku da xde rasa nk mencr cinta lg..
mgkn biar ia dtg bersama arus air yg mengalir deras..
seperti angin yg berlalu...
dsb...
rasa ketika ini mmg la seperti nk sesorg untuk dijadikan my "Mr.Right" but I think this is not the time yet
I'm not ready to open my heart n not want to take any risk at all...
but if someone come and want to open it,I will try to give him chance
actually jeles jgak ngok psgn bercinta ni..
meningatkan kembali nostalgia lme dlm dr aku..
sejujurnya hingga ke saat ini that "monkey" still in my heart
and I dont think to remove it from my heart...not yet...
he's single n i still be like that...
adakah aku mampu menunggunya?
bg sesiapa yg ada cadangan sila lah mengemukakannya ye..hahahhaha
tp jika aku diberi peluang,aku masih mahu mengembalikan memori dulu..
xtw bape lame masa aku untuk remove all the memory in my mind and my heart
but i dont think i can...because i can't..
apelah ayat aku ni ek????
ptt pun kne mek kursus bi kt usm lg..hahaha
lw tlis sal cinta ni,coretan aku mst akn pjg,
so stop sini lah...to be continue....wasalam...


YA ALLAH..
Jika aku jatuh hati
Cintakanlah aku pd seseorang 
yg melabuhkan cintanya pd Mu
agar bertambah kekuatanku untuk mencintaimu....


YA MUHAIMIN..
jika aku jatuh hati
Izinkanlah aku menyentuh hati 
seseorang yg bertaut htnya pdmu
agar tidak jatuh dalam
jurang Cinta nafsu..


YA RABBANA..
Jika aku jatuh ht
Jagalah htku pdnya
agar tidak berpaling dr htmu..


YA RABBUL IZZATI..
Jika aku rindu
Rindukanlah aku pd sesorg 
Yg merindui syahid dijalanMu...


YA ALLAH..
Jika aku menikmati cinta kekasihMu
Jgnlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya,
Bermunajat disepertiga malam terakhirMu..


YA ALLAH.. 
Jika aku jatuh hati pd kekasihMu
Jgn biarkan aku tertatih dan terjatuh,
Dalam perjalanan pjg menyeru manusia ke jalanMu..


YA ALLAH..
Jika kau halalkan aku merindui kekasihMu
Jgn biar aku melampaui batas
Sehingga melupakan aku
 pd Cinta Hakiki dan rindu abadi hanya pdMu..


AMIN YA RABBAL ALAMIN...


Carilah Cinta yg sejati
CINTA yg mendapat keredhaan ALLAH...
Kerana Cinta itulah
Yg membawa kebahagiaan Hakiki..
Serta meletakkan kita dibawah nikmat naungannya...
SEKIAN...

Sabtu, 19 November 2011

Inilah Kisahku 2!

Setelah aku ke sekolah,dan seronok menimba ilmu sehingga ke darjah 6,dgn segala susah payah,akhirnya aku memperoleh result yg ok lah untuk UPSR..hehe..then aku msuk la sekolah asrama..suddenly!!!!ia x seperti yg digambarkan..aku x leh nk adapt dgn kehidupan di asrama..sumenya terkandas di tengah jln..oleh kerana itu result PMR aku xde la bek sgt..after form 3 je aku trus la tuntut janji nk pindah skul harian..bila da pindah tu,aku terkejut la..guess what???aku dpt satu kelas dgn si dia yg di kenalkan oleh my cousin since form 1 aku kt hostel dulu...hahahahaha..masuk2 kelas je mmg sgt BENGGANG la kn..ye la mne x nye,dia pon xtw aku akn pindah sekolah tu..lalu aku memperkenalkan dr setelah disuruh oleh guruku bernama cikgu Salmah..then dlm kls tu ada classmate aku waktu sekolah rendah dlu kt SKSM.lg la btmbh malunya..nsib bek mse tu hr jumaat..so kjp je la aku ky sekolah..hehe..pastu dlm kelas aku ddk hadap dpn je..mmg x toleh kiri knn la,da mcm robot..kahkahkah..pastu blik tu dia cl ckp aku smbg..bkn sombg la...just malu..dye pon tkjut la all of sudden aku le dftr kt skul tu..SMK SENGGARANG..kat sini la aku kenak dgn sume mebe2 aku such as kira,adah,maznah,lela,zahana.safiah n others...then aku teruskan study kt situ sm5 form 5..tp ada cerita sdh..waktu aku dkt nak exam SPM atok ksygn aku meninggal..sdh sgt..masa tu dye br seminggu blik dr uma aku.satu hr tu aku n mak rse x sdp ht..n waktu mgrb dpt call dr makcik ckp atok jatuh dlm blik after solat..then x le bgn..atok kne strok..mlm tu atok msuk hospital..aku sgt sedih n sgt x de mood untuk study untuk exam..lps tu atok x igt ssgt pd cucu dye..tp yg pling dye igt adlh aku..nurse x bg aku msuk sbb ktenye wktu melwt da hbs..berlinang air mte aku,at last br nurse tu bg msuk...ntah ppe nurse tu..atok strok sebelh bdn..mata dye pon xle pndg aku..aku terpaksa menghadap atok btl2 wlwpon atok x nmpk..hr da mlm,aku nk blik,aku soh atok tidur...kgkdg bila aku pk blik,mysl pon ada sbb soh atok tidur...esok pgnya,aku dpt call dr mak,mak ckp atok koma...Ya Allah,mse tu Tuhan je yg tau btpe sdhnya aku..waktu kat sekolah aku xdpt study..time rehat aku ngis terkenang kan atok..sekarang atok dah xde,aku cuma ada nenek je..sedekahkan al-fatihah untuk atok aku ye...AL-FATIHAH..aku pon syg nenek aku jgak..dye je la yg tgl untuk aku tatap..hr exm,aku cbe wt yg terbek..nsib bek result aku agk ok lah..then aku apply u n dpt..tp aku dpt u x g pon..sbb aku ni sbnrnya xle dok jauh dr family..tu la rasienye..hahaha..manja tol!!!then aku pon further study kt form6 je lah...apa leh bwt kn..tehn hidup aku lps STPM end up kt USM la skrg ni..x sangka dpt USM sbb ni la u yg aku tkt sgt nak g..maklum la nk bersaing dgn org2 pandai..aku ni ape lah sgt kan.kat USM ni lak aku kenal dgn ramai org..esspeciallymy lovely fren Wawa,Amirah,Atiqah,Nadia n my old fren yg dpt sama u ngan aku,Aini..ada jgak kwn2 lain..so i hope my life here at USM will end up successfully and aku dpt hadiahkan segulung ijazah kpd parents aku menjelang konvokesyen 2015 nanti..pray 4 me yeah...amin!!!

Bulan Oh Bulan

RAHSIA DISEBALIK BULAN KELAHIRAN ANDA!!!




Januari
- Mudah jatuh cinta.
- Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang di cintai sekiranya dikhianati.
- Pandai mengambil hati pasangannya.
- Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya.
- Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya.
- Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya pasangannya cemburu terhadapnya.
- Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang.
- ramai kenalan, sedikit pemalu dan bersungguh-sungguh bila melakukan kerja
------------ --------- --------- --------- --------- --------- -


Februari
- Sukar untuk jatuh cinta .
- Amat hormat kepada pasangan.
- Amat suka memikat pasangan.
- Jujur dan berterus terang dalam perhubungan.
- Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya
- Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran (hanya pasangannya yang tahu) .
- Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan.
- Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya.
------------ --------- --------- --------- --------- ----
Mac
- Mudah menawan hati pasangannya.
- Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya.
- Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati.
- Sangat baik dalam menjaga perhubungan.
- Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai.
- Perasaan cemburu yang minima.
- Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya.
- Mudah memilih pasangan ta npa berfikir dengan waras.
- Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan.
------------ --------- --------- --------- --------- -----
April
- Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta.
- Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai.
- Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati.
- Sentiasa ingin diberi perhatian.
- Amat cemburu dalam perhubungan.
- Kesetiaan teguh terhadap pasangannya.
- Emosi cepat terusik dan mudah terluka.
- Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk.
- Romantik dan terlalu romantik.
- Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.
- Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan.
------------ --------- --------- --------- --------- --------- -


Mei
- Amat mudah jatuh cinta.
- Baik dan jujur dalam perhubungan.
- Pandai menarik hati pasangan.
- Perasaan cinta yang mendalam.
- Mudah untuk di pujuk.
- Mudah menerima cinta seseorang.
- Pilihan yang tepat dalam berpasangan.
- Nekad untuk menjaga hubungan yang baik.
- Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control @ King Control).
- Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan.
- Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai memperlihatkan.
- Ambil berat dalam menjaga hubungan.
------------ --------- --------- --------- --------- -
Jun
- Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.
- Sukar melukai dan memahami hat i pasangan.
- Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih.
- Cerewet dalam hubungan.
- Selalu beremosi.
- Mudah merajuk dan mudah di pujuk.
- Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang.
- Elok untuk menjadi Ibu yang baik.
- Dahagakan pujian dari pasangan.
------------ --------- --------- --------- --------- --
Julai
- Amat suka didampingi pasangan.
- Sukar dimengerti oleh pasangan.
- Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan.
- Amat mudah dipujuk dan berterus terang.
- Amat menghargai kesetiaan pasangan.
- Mengambil berat dan mengasihi pasangan
- Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap individu yang dicintai.
- Mudah terluka dan lambat untuk pulih.
- Suka merajuk dan dipujuk.
- Setia terhadap pasangan.
- Su ka mendengar dan tidak suka membantah.
- Cemburu terhadap pasangan.
- Suka menilai dan menjaga perhubungan.
------------ --------- --------- --------- --------- -
Ogos
- Pandai memujuk pasangan
- Suka memimpin pasangan.
- Romantik, Pengasih dan Penyayang.
- Kelam kabut dalam perhubungan.
- Sangat sensitif .
- Mudah meluahkan kata cinta pada sesiapa yang berkenan.
------------ --------- --------- --------- --------- --
September
- Bersopan dalam hubungan.
- bertolak ansur terhadap pasangan.
- Suka mengkritik pasangan.
- Sangat prihatin terhadap pasangan.
- Sangat sensitif dan emosi.
- Pandai memahami pasangan.
- Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan.
- Sukar melupakan sekiranya hati terluka.
- Mudah simpati dengan perasaan dan masalah pasangan.
- Pandai menyimpan perasaan.
- Suka berterus terang jika perkara itu tak disetujuinya.
------------ --------- --------- --------- --------- ------


Oktober(It's ME..hehehe..)
- Amat suka berkomunikasi dengan pasangan.
- Suka disayangi dan menyayangi pasangan.
- Sopan terhadap pasangan.
- Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.
- Mudah terluka hati sekiranya pasangan ada melakukan kesalahan terhadapnya.
- Emosi yang mudah terusik.
- Pengasih, Penyayang terhadap pasangan.
- Cemburu dan terlalu cemburu.
- Romantik
- Memahami pasangan.
------------ --------- --------- --------- --------- -
November
- Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.
- Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.
- Agak degil dan kuat pendirian.
- Mudah ambil berat terhadap pasangan.
- Emosi yang mendalam.
- Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.
------------ --------- --------- --------- --------- ---
Disember 
- Pemurah terhadap perhubungan
- Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama.
- Tergesa-gesa dalam perhubungan
- Suka didampingi oleh pasangan.
- Benci bila dikongkong.
- Berbakat untuk kahwin lebih dari satu.(Utk Lelaki)
- Suka mempengaruhi pasangan..


*sy x sure benda ni btl or x..just SHARE suka2 je..untuk perhatian UMUM..hehhehe :-)

Jumaat, 18 November 2011

Inilah Kisahku !

      Kisahku bermula setelah aku dilahirkan pd tanggal 08 Oktober 1991..
Anak sulung dr 5 adik beradik..Sewaktu zaman kecilku,aku seorang yg malas nak gi sekolah..Means sekolah tadika ok lg la sbb rmai kwn n mcm "fun" gitu,tp naik darjah 1 je..meronta-ronta setiap hr x mau p sekolah..huhu..ble di fikirkan blik kelakar plak..nak tw x sbb knpe aku x nkp sekolah???ada sorg cikgu bi..garang tw!!that's why la aku x nk p sekolah..setiap pg dye tye bi tuh..hahahha..then ble sm5 sekolah je x sah la lw x ngis nk ikut balik..tbe2.........jeng3......ada satu hr tu abah aku marah then nak tglkan aku dpn kubur sbb xnk p sekolah..selaku bdk darjah 1 yg amat daif,ketakutan melanda diri ini..kemudian harinya,aku start la g sekolah setelah dipujuk oleh seorg cikgu dgn membawa aku bermain di padang..Bermula dr hr tu,aku terus la jd seorg yg suke gi sekolah..tu la kisahku diwaktu kanak-kanak..

Rabu, 21 September 2011

Wanita

AKRONIM WANITA:

W =wanita
A =akan
N =nampak
I =indah
T =tutup
A =aurat ......♥♥♥

*P/s:juga ingatan untuk dr sy