follow dashboard

Sabtu, 19 November 2011

Inilah Kisahku 2!

Setelah aku ke sekolah,dan seronok menimba ilmu sehingga ke darjah 6,dgn segala susah payah,akhirnya aku memperoleh result yg ok lah untuk UPSR..hehe..then aku msuk la sekolah asrama..suddenly!!!!ia x seperti yg digambarkan..aku x leh nk adapt dgn kehidupan di asrama..sumenya terkandas di tengah jln..oleh kerana itu result PMR aku xde la bek sgt..after form 3 je aku trus la tuntut janji nk pindah skul harian..bila da pindah tu,aku terkejut la..guess what???aku dpt satu kelas dgn si dia yg di kenalkan oleh my cousin since form 1 aku kt hostel dulu...hahahahaha..masuk2 kelas je mmg sgt BENGGANG la kn..ye la mne x nye,dia pon xtw aku akn pindah sekolah tu..lalu aku memperkenalkan dr setelah disuruh oleh guruku bernama cikgu Salmah..then dlm kls tu ada classmate aku waktu sekolah rendah dlu kt SKSM.lg la btmbh malunya..nsib bek mse tu hr jumaat..so kjp je la aku ky sekolah..hehe..pastu dlm kelas aku ddk hadap dpn je..mmg x toleh kiri knn la,da mcm robot..kahkahkah..pastu blik tu dia cl ckp aku smbg..bkn sombg la...just malu..dye pon tkjut la all of sudden aku le dftr kt skul tu..SMK SENGGARANG..kat sini la aku kenak dgn sume mebe2 aku such as kira,adah,maznah,lela,zahana.safiah n others...then aku teruskan study kt situ sm5 form 5..tp ada cerita sdh..waktu aku dkt nak exam SPM atok ksygn aku meninggal..sdh sgt..masa tu dye br seminggu blik dr uma aku.satu hr tu aku n mak rse x sdp ht..n waktu mgrb dpt call dr makcik ckp atok jatuh dlm blik after solat..then x le bgn..atok kne strok..mlm tu atok msuk hospital..aku sgt sedih n sgt x de mood untuk study untuk exam..lps tu atok x igt ssgt pd cucu dye..tp yg pling dye igt adlh aku..nurse x bg aku msuk sbb ktenye wktu melwt da hbs..berlinang air mte aku,at last br nurse tu bg msuk...ntah ppe nurse tu..atok strok sebelh bdn..mata dye pon xle pndg aku..aku terpaksa menghadap atok btl2 wlwpon atok x nmpk..hr da mlm,aku nk blik,aku soh atok tidur...kgkdg bila aku pk blik,mysl pon ada sbb soh atok tidur...esok pgnya,aku dpt call dr mak,mak ckp atok koma...Ya Allah,mse tu Tuhan je yg tau btpe sdhnya aku..waktu kat sekolah aku xdpt study..time rehat aku ngis terkenang kan atok..sekarang atok dah xde,aku cuma ada nenek je..sedekahkan al-fatihah untuk atok aku ye...AL-FATIHAH..aku pon syg nenek aku jgak..dye je la yg tgl untuk aku tatap..hr exm,aku cbe wt yg terbek..nsib bek result aku agk ok lah..then aku apply u n dpt..tp aku dpt u x g pon..sbb aku ni sbnrnya xle dok jauh dr family..tu la rasienye..hahaha..manja tol!!!then aku pon further study kt form6 je lah...apa leh bwt kn..tehn hidup aku lps STPM end up kt USM la skrg ni..x sangka dpt USM sbb ni la u yg aku tkt sgt nak g..maklum la nk bersaing dgn org2 pandai..aku ni ape lah sgt kan.kat USM ni lak aku kenal dgn ramai org..esspeciallymy lovely fren Wawa,Amirah,Atiqah,Nadia n my old fren yg dpt sama u ngan aku,Aini..ada jgak kwn2 lain..so i hope my life here at USM will end up successfully and aku dpt hadiahkan segulung ijazah kpd parents aku menjelang konvokesyen 2015 nanti..pray 4 me yeah...amin!!!

Bulan Oh Bulan

RAHSIA DISEBALIK BULAN KELAHIRAN ANDA!!!




Januari
- Mudah jatuh cinta.
- Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang di cintai sekiranya dikhianati.
- Pandai mengambil hati pasangannya.
- Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya.
- Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya.
- Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya pasangannya cemburu terhadapnya.
- Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang.
- ramai kenalan, sedikit pemalu dan bersungguh-sungguh bila melakukan kerja
------------ --------- --------- --------- --------- --------- -


Februari
- Sukar untuk jatuh cinta .
- Amat hormat kepada pasangan.
- Amat suka memikat pasangan.
- Jujur dan berterus terang dalam perhubungan.
- Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya
- Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran (hanya pasangannya yang tahu) .
- Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan.
- Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya.
------------ --------- --------- --------- --------- ----
Mac
- Mudah menawan hati pasangannya.
- Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya.
- Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati.
- Sangat baik dalam menjaga perhubungan.
- Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai.
- Perasaan cemburu yang minima.
- Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya.
- Mudah memilih pasangan ta npa berfikir dengan waras.
- Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan.
------------ --------- --------- --------- --------- -----
April
- Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta.
- Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai.
- Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati.
- Sentiasa ingin diberi perhatian.
- Amat cemburu dalam perhubungan.
- Kesetiaan teguh terhadap pasangannya.
- Emosi cepat terusik dan mudah terluka.
- Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk.
- Romantik dan terlalu romantik.
- Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.
- Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan.
------------ --------- --------- --------- --------- --------- -


Mei
- Amat mudah jatuh cinta.
- Baik dan jujur dalam perhubungan.
- Pandai menarik hati pasangan.
- Perasaan cinta yang mendalam.
- Mudah untuk di pujuk.
- Mudah menerima cinta seseorang.
- Pilihan yang tepat dalam berpasangan.
- Nekad untuk menjaga hubungan yang baik.
- Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control @ King Control).
- Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan.
- Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai memperlihatkan.
- Ambil berat dalam menjaga hubungan.
------------ --------- --------- --------- --------- -
Jun
- Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.
- Sukar melukai dan memahami hat i pasangan.
- Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih.
- Cerewet dalam hubungan.
- Selalu beremosi.
- Mudah merajuk dan mudah di pujuk.
- Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang.
- Elok untuk menjadi Ibu yang baik.
- Dahagakan pujian dari pasangan.
------------ --------- --------- --------- --------- --
Julai
- Amat suka didampingi pasangan.
- Sukar dimengerti oleh pasangan.
- Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan.
- Amat mudah dipujuk dan berterus terang.
- Amat menghargai kesetiaan pasangan.
- Mengambil berat dan mengasihi pasangan
- Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap individu yang dicintai.
- Mudah terluka dan lambat untuk pulih.
- Suka merajuk dan dipujuk.
- Setia terhadap pasangan.
- Su ka mendengar dan tidak suka membantah.
- Cemburu terhadap pasangan.
- Suka menilai dan menjaga perhubungan.
------------ --------- --------- --------- --------- -
Ogos
- Pandai memujuk pasangan
- Suka memimpin pasangan.
- Romantik, Pengasih dan Penyayang.
- Kelam kabut dalam perhubungan.
- Sangat sensitif .
- Mudah meluahkan kata cinta pada sesiapa yang berkenan.
------------ --------- --------- --------- --------- --
September
- Bersopan dalam hubungan.
- bertolak ansur terhadap pasangan.
- Suka mengkritik pasangan.
- Sangat prihatin terhadap pasangan.
- Sangat sensitif dan emosi.
- Pandai memahami pasangan.
- Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan.
- Sukar melupakan sekiranya hati terluka.
- Mudah simpati dengan perasaan dan masalah pasangan.
- Pandai menyimpan perasaan.
- Suka berterus terang jika perkara itu tak disetujuinya.
------------ --------- --------- --------- --------- ------


Oktober(It's ME..hehehe..)
- Amat suka berkomunikasi dengan pasangan.
- Suka disayangi dan menyayangi pasangan.
- Sopan terhadap pasangan.
- Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.
- Mudah terluka hati sekiranya pasangan ada melakukan kesalahan terhadapnya.
- Emosi yang mudah terusik.
- Pengasih, Penyayang terhadap pasangan.
- Cemburu dan terlalu cemburu.
- Romantik
- Memahami pasangan.
------------ --------- --------- --------- --------- -
November
- Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.
- Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.
- Agak degil dan kuat pendirian.
- Mudah ambil berat terhadap pasangan.
- Emosi yang mendalam.
- Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.
------------ --------- --------- --------- --------- ---
Disember 
- Pemurah terhadap perhubungan
- Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama.
- Tergesa-gesa dalam perhubungan
- Suka didampingi oleh pasangan.
- Benci bila dikongkong.
- Berbakat untuk kahwin lebih dari satu.(Utk Lelaki)
- Suka mempengaruhi pasangan..


*sy x sure benda ni btl or x..just SHARE suka2 je..untuk perhatian UMUM..hehhehe :-)

Jumaat, 18 November 2011

Inilah Kisahku !

      Kisahku bermula setelah aku dilahirkan pd tanggal 08 Oktober 1991..
Anak sulung dr 5 adik beradik..Sewaktu zaman kecilku,aku seorang yg malas nak gi sekolah..Means sekolah tadika ok lg la sbb rmai kwn n mcm "fun" gitu,tp naik darjah 1 je..meronta-ronta setiap hr x mau p sekolah..huhu..ble di fikirkan blik kelakar plak..nak tw x sbb knpe aku x nkp sekolah???ada sorg cikgu bi..garang tw!!that's why la aku x nk p sekolah..setiap pg dye tye bi tuh..hahahha..then ble sm5 sekolah je x sah la lw x ngis nk ikut balik..tbe2.........jeng3......ada satu hr tu abah aku marah then nak tglkan aku dpn kubur sbb xnk p sekolah..selaku bdk darjah 1 yg amat daif,ketakutan melanda diri ini..kemudian harinya,aku start la g sekolah setelah dipujuk oleh seorg cikgu dgn membawa aku bermain di padang..Bermula dr hr tu,aku terus la jd seorg yg suke gi sekolah..tu la kisahku diwaktu kanak-kanak..