follow dashboard

Sabtu, 19 November 2011

Inilah Kisahku 2!

Setelah aku ke sekolah,dan seronok menimba ilmu sehingga ke darjah 6,dgn segala susah payah,akhirnya aku memperoleh result yg ok lah untuk UPSR..hehe..then aku msuk la sekolah asrama..suddenly!!!!ia x seperti yg digambarkan..aku x leh nk adapt dgn kehidupan di asrama..sumenya terkandas di tengah jln..oleh kerana itu result PMR aku xde la bek sgt..after form 3 je aku trus la tuntut janji nk pindah skul harian..bila da pindah tu,aku terkejut la..guess what???aku dpt satu kelas dgn si dia yg di kenalkan oleh my cousin since form 1 aku kt hostel dulu...hahahahaha..masuk2 kelas je mmg sgt BENGGANG la kn..ye la mne x nye,dia pon xtw aku akn pindah sekolah tu..lalu aku memperkenalkan dr setelah disuruh oleh guruku bernama cikgu Salmah..then dlm kls tu ada classmate aku waktu sekolah rendah dlu kt SKSM.lg la btmbh malunya..nsib bek mse tu hr jumaat..so kjp je la aku ky sekolah..hehe..pastu dlm kelas aku ddk hadap dpn je..mmg x toleh kiri knn la,da mcm robot..kahkahkah..pastu blik tu dia cl ckp aku smbg..bkn sombg la...just malu..dye pon tkjut la all of sudden aku le dftr kt skul tu..SMK SENGGARANG..kat sini la aku kenak dgn sume mebe2 aku such as kira,adah,maznah,lela,zahana.safiah n others...then aku teruskan study kt situ sm5 form 5..tp ada cerita sdh..waktu aku dkt nak exam SPM atok ksygn aku meninggal..sdh sgt..masa tu dye br seminggu blik dr uma aku.satu hr tu aku n mak rse x sdp ht..n waktu mgrb dpt call dr makcik ckp atok jatuh dlm blik after solat..then x le bgn..atok kne strok..mlm tu atok msuk hospital..aku sgt sedih n sgt x de mood untuk study untuk exam..lps tu atok x igt ssgt pd cucu dye..tp yg pling dye igt adlh aku..nurse x bg aku msuk sbb ktenye wktu melwt da hbs..berlinang air mte aku,at last br nurse tu bg msuk...ntah ppe nurse tu..atok strok sebelh bdn..mata dye pon xle pndg aku..aku terpaksa menghadap atok btl2 wlwpon atok x nmpk..hr da mlm,aku nk blik,aku soh atok tidur...kgkdg bila aku pk blik,mysl pon ada sbb soh atok tidur...esok pgnya,aku dpt call dr mak,mak ckp atok koma...Ya Allah,mse tu Tuhan je yg tau btpe sdhnya aku..waktu kat sekolah aku xdpt study..time rehat aku ngis terkenang kan atok..sekarang atok dah xde,aku cuma ada nenek je..sedekahkan al-fatihah untuk atok aku ye...AL-FATIHAH..aku pon syg nenek aku jgak..dye je la yg tgl untuk aku tatap..hr exm,aku cbe wt yg terbek..nsib bek result aku agk ok lah..then aku apply u n dpt..tp aku dpt u x g pon..sbb aku ni sbnrnya xle dok jauh dr family..tu la rasienye..hahaha..manja tol!!!then aku pon further study kt form6 je lah...apa leh bwt kn..tehn hidup aku lps STPM end up kt USM la skrg ni..x sangka dpt USM sbb ni la u yg aku tkt sgt nak g..maklum la nk bersaing dgn org2 pandai..aku ni ape lah sgt kan.kat USM ni lak aku kenal dgn ramai org..esspeciallymy lovely fren Wawa,Amirah,Atiqah,Nadia n my old fren yg dpt sama u ngan aku,Aini..ada jgak kwn2 lain..so i hope my life here at USM will end up successfully and aku dpt hadiahkan segulung ijazah kpd parents aku menjelang konvokesyen 2015 nanti..pray 4 me yeah...amin!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan