follow dashboard

Sabtu, 8 September 2012

Year 2!

Salam..
hai sume..pejam celik dh hbs cti 2 bln..
mlm ni dh kne blik Penang...huhu :(
FLIGHT kol 10 mlm..
ermmm..
dokk mengemas nih..mcm bse awl sem tup2 pas rye mcm2 nk bwk..
ayoo...mana nk cekaw beg lain nihh....???
huhu...dh jd senior weii..
student thn 2..yeay!
semangat naik sem..hope can do the best..
dh blik sne ni,sllu la berjimba ngn depa..
hahahahaha...
dear awk,nsb smlm dtg tetibe,lw x..
mmg kempunan lh jumpa kte..hahah
btw,majuk sbb xde JAJAN!!!
ok lah..dear that boy,study hard there yeah??
jgn homesick2..jgn sia2kan pengorbanan i k :) jauh tu hntr u..hehe
don't naughty2!
jgn curg,nt i jeles..hehehe..lawak je :P

*semoga perjalanan mlm nt selamat dgn jayanye..>ntah pape!
*Mira we see soon k :)

Jumaat, 17 Ogos 2012

Ramadhan See U Again

Salam..
hye u alls..4 the long time not wrote here..
i think this entry should be on Ramadhan which is gone by time,,
Eid is coming fast..
n the most thing is...me!
got to go back Penang soon ^^
btw hope to see another Ramadhan next year..
to all who knows me..
SELAMAT HARI RAYA,
MAAF ZAHIR BATIN..
untuk yg tersayang..OPPPSSSS!!!ahaks! **

*penat mengecat seluruh rumah :(
*nak buat kuih malam raya..nyum3!
*haaa...jgn dok main mercun nohh..safety 1st
*mai lah dtg uma ye :)




Ya Allah

Bulan Ramadhan yang mulia ini telah meninggalkan kami

Ampunkanlah dosa-dosa kami, sedekah kami & amalan yang telah kami lakukan

Berilah kami kesempatan untuk menyambut nikmat Ramadhan yang akan datang

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Jumaat, 3 Ogos 2012

Ladies OK!

Salam Jumaat yg indah..entry hr ni sedikit perkongsian melalui apa yg dibaca..
Let see what..hehe :)


6 SEBAB BERUNTUNGNYA PEREMPUAN MEMPUNYAI RAHIM..

1.) Dia bekerja dengan Allah..jadi ‘kilang’manusia.Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh..7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya..


2.) Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. Cuti ini bukan cuti suka hati tapi, cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah..Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang…sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya…


3.) Satu lagi berita gembira untuk wanita,sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya..lahir saja bayi,seluruh dosanya habis.. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi kenapa perlu takut nak beranak? Marilah kita pegang kepada tali Allah. Seandainya wanita tu mati sewaktu bersalin, itu dianggapmati syahid.. Allah izinkan terus masuk Syurga.


4.) Untuk peringatan semua wanita yang bersuami: Seluruh kebaikan suaminya,semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung..

5.) Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat dengan Pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan suaminya yang takdir sedari.. Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian Sirat,dia tak nak masuk syuga tanpa suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga.Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat. Kalau seorang isteri asyik merungut, mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini..


6.) Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain. Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka denganNya. Dan semua lelaki fahami hati naluri seorang wanita & isteri agar tidak derhaka denganNYA…….


Sumber: http://www.myberita.com/6-sebab-beruntungnya-perempuan-mempunyai-rahim/


I'm not a perfect muslimah,
but it just a sharing <3

Selasa, 17 Julai 2012

Baby Sitter!

Assalamualaikum!
hyep..pe kabar sume?
6 hr x berblogging..al maklum lah a bit bz..
bkn pe bz ngn bdk2..ahaks!
need to be baby sitter for 3 days..
what a brave thing to take the decission..
btw..it's new experience for 2month breaks..
hahaha,,,syok lh jgak..
actually x sush jge baby..lg sush jge baby yg dh pandai berjalan..
for example yg dh berumur setahun dan ke atas..
ermm..
i need to be baby sitter from 3-6 July 2012..'
thanks to their mother 4 trusting me!!....
some sharing:
1st day ibunya hantar x nangis..
2nd day nangis sebab br bgn tdo..plus malangnya buai patah..haha
not my fault!
3rd day ok je..cuma nt byk dukung sbb si kcik tu tkt hujan..huu
*maybe next time blh jaga lg..but too hard 4 baby sitting 2 babies in 1 time..:)
*if i got married 1day,maybe take a long gap 4 children..ahaks!:p



Their name is DINA and HAKIM.. ^___^

Selasa, 3 Julai 2012

Their 1st date

Salam..hahaha
hr ni nk berblogging sal teman..
cti bermula sbg peneman setia kpd bff n sepupu..
haha...dating!
30.6.2012...jgn lupa tarikh ni yupz guys!
guess what??grm jgk bila 2 2 x reti bersuara..haha
dh mcm cousin tmn aku p jmpe bff aku..
ntah pape..suh mek pic x mahu sbg kngn..
at last 2 2 menyesal..hahaha
pdn mke korg!!!!!!! >>ketawa jht<<
sbr lah wahai sahabat..wait 4 other meeting yeah!
i hope both of u gonna be together 4ever..
to my beloved cousin..cpt2 lh kumpul duit...
si dia pon nk keje dh maybe start tahun dpn kn?
so korg kawin dulu..hr tu dh lah tkt nak "batting"
pdn mke...tu lh cik abg oiii,,,jgn sembarang ckp.. :)
the best part is..i'm gonna be 'postwomen' lh after this...
haha..nice watch...suit 4 her my dear..
congrats!



huhu...we both blue! ^^
There u go.... :)

Isnin, 2 Julai 2012

Salam sume..ahaks...
dah hbs dah 1 sidang study kt USM...
laa ni cti sem 2 buln...btw,,,
nk cte ckit ni...b4 cti hr tu ad lh chat ngan sorg artis ni..haha
percaya x????
ermm...1 kata2 yg plg diigti keluar dr chat beliau..
>>guru insan yg mulia<<
thanks you ^___________^
even kgkdg ad yg merendahkan seorg guru,tp x bg artis ni
bkn nk berbangga tp just nak share aje :) wink3
that's all..tq
happy holiday to all U student on degree <3

yupz...this is my evidence..so now u all tw lah sape kn??^^_____^^

Habis dah 1 sidang..Sem 1.

Salam..hoooreeyyyyy..
dah habis 1 sidang study degree kt USM..
next tahun 2...teruja kot...
ye la sblm ni kalau org tanya,study lg ke?
bila jawab ha r..tahun 1 kat USM...
kgkdg ada yg mempertikaikan..
baru tahun 1??
now..x lg...maybe lh..haha
sbb dah tahun 2 kn..
ni dok nk cte sal brg2...
awal daftar bawa 2 beg je..dah hbs 1 sidang 2 sem..
wow...byk sguh barang rupanya..
hal ini disedari apabila setiap akhir sem..^^
perlu kemas brg masuk stor..haha
amek kaw...a lot of thing actually..
ni dia pic yg berjaya di"snap" lepas hbs kemas nak simpan kt stor
ahakkksss :)



This is mine..huhu..
1 kotak untuk buku every sem..
so ad 8 sem..maybe gonna be 8 box..
susah lah nak bwk balik Johor nt ^^


Ni plak barg rumate..
setiap sem pastinya beg dia plg byk..
hahahha..curi2 snap..

Isnin, 25 Jun 2012

Goodbye year 1!


Salam semua..

alhamdulillah exam dh hbs..even last paper td jwb mcm pale nk pecah..
hopefully dpt result ok..
tawakkal je lah yg mampu selepas usaha..
nasib baik memori sem lepas x berulang..tabah Aryiana!
ermm...2mgu terlantar demam panas,study pon x nk bape study..
hrp2 lulus sume subjek..insyaallah...
dugaan yg dtg ad hikmahnya..
harap2 dpt lah bear yg abg janjikan kt adik ^___^ hehe
selamat tgl 1st year...n 2nd year will coming!
ahaks.....ermm
gonna be back soon 4 2month..
SENGGARANG wait 4 me..
to all my beloved friends at USM,Mira,Ayu,Su,Mimi,Ng,Ija,n the rest
takecare urself..
gonna miss u all..
dear rumate,tabahkan htmu...16 hr lg..
insyaallah x lama..ok??
all the best...
to all my bestfriends there,wait 4 me yeah!
nt kte kuar berjimba2..ke pantai n ke pasar :)
like usual..ne ad place lain kn..



Sabtu, 19 Mei 2012

Igauan atau khayalan???

Salam...
morning to all....how come bgn2 tdo je terigt dye...
is it true if I said there are some feeling in my heart
4 u until now??
I dont think so...but??????
why!!!!!i think of u all of sudden...
when I wake up from my sleep????....
are U ok??
btw I always pray u've got what u want...hope u're happy wif ur life now..
long time no see each other right???
eeeerrrrrrrrmmmmmmmm.............................................

*Otak suruh melupakannya.
tp cinta tak membenarkannya,
malah jiwa juga menghalangnya.
^___^


Is it true????

Ahad, 6 Mei 2012

All Gone !

Thanks to u my dear brother...
U are always be there 4 me whenever I have any prob...
I'm not regret because we get to reunite back...
Abg..u are the 1 i need to lay my head on...
to share all the things with u..
I feel more better now..
thank u so much abg..
I LOVE U my dear brother,,,,ever!


abg u're in the deep of my heart ^^
"my brother always said"do ur best adik"



*abg!!present adik jgn lupa nt..a big bear as big as me right???

Sabtu, 31 Mac 2012

Wedding Uncle Sam and Makcik Ros!

ASSALAMUALAIKUM GUYS!!
hahahaha...lame x ushar blog sendiri...mklm lah bz memjg...
so how's life???more excited??more fun???or whateverlahh..
ok..kali ni aku nk blogging sal wedding pakcik aku...
ALHAMDULILAH SYUKUR...akhirnya kahwin jgk my dearest uncle tu.. 
^_^


ni nak selitkan pic my big family ckit:
the most person i love in this world



Candid belaka!haha


Cabutan bertuah!


Suap menyuap ke uncle oii???
hehhe
so sweet!


para sepupu ku.. ^^


Karaoke time!family karok...
msg2 tunjuk bakat sm5 jenuh dj..
huhu


main redah je...


All my big family!


Wahh....landing baik punya!:)




Kompang dipalu..
pengantin malu..
hahahah



saat indah xkn berulang...keluarga tersayang selalu dikenang!
semoga tali persaudaraan antara kita terus mekar berkembang!
sayang korang!muuaahhhkkkkssss!
^_*

Jumaat, 16 Mac 2012

Santai JUMAAT !

KELEBIHAN SESUATU HARI (menurut ISLAM)


Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Allah menjadikan masa dalam seminggu tu ada 7 hari..
Isnin, Selasa ..Rabu..Khamis ..Jumaat..Sabtu dan Ahad... 
Dalam setiap hari tu, ada beberapa peristiwa penting yang tercatat dalam diari islam dan menjadi memori sepanjang zaman..
Apakah peristiwa-peristiwa itu???silalah teruskan bacaan anda :))


Hari Isnin
Peristiwa-peristiwa yang terjadi pada hari ini ialah...
1. naiknya nabi Idris ke langit..
2. nabi Musa a.s berangkat ke bukit Thursina
3. Rasulullah s.a.w dilahirkan..
4. malaikat Jibril turun kepada rasulullah s.a.w buat kali pertama.
5. Amal perbuatan umat Nabi Muhamad dilapurkan pada hari Isnin.
6. Hari wafatnya Junjungan mulia...nabi Muhamad s.a.w
7. Bukti keesaan Alah diturunkan..."Qul huwallahu ahad"


Hari Selasa
1. wafatnya jurjis
2. Nabi Yahya a.s wafat pada hari ini.
3. Nabi zakaria wafat pada hari ini juga..
4. Tukang sihir Firaun tewas  dengan mukjizat Nabi Musa...
5. Asiah iaitu isteri kepada Firaun wafat pada hari ni.
6. habil terbunuh hari selasa..


Hari Rabu
1. Allah meneggelamkan Qarun bersama keluarga dan harta kekayaanya ke dalam perut bumi.
2. Allah menghancurkan Firaun beserta semua pengikut2nya (kat laut tuh)..
3. Allah menghancurkan raja Namruz bin Kan'an dengan memasukkan serangga ke dalam telinganya.
4. Allah menghancurkan kaum nabi Saleh a.s
5. Allah menghancurkan kaum nabi Hud a.s dengan hembusan angin yang kuat..


Hari Khamis
1. Nabi Ibrahim bertemu dengan Raja mesir.
2. Saudara-saudara Nabi Yusof berjumpa dengan Nabi Yusof setelah mereka membuang dan mengasingkannya.. (masa nih, Yusof jadi raja mesir yang terkenal).
3. Bunyamin iaitu saudara kecil Nabi Yusof datang ke mesir dan berjumpa dengan nabi yusof..
4. Nabi Yaakub datang ke negeri Mesir juga...untuk bertemu anakandanya yang dirindui.
5. Nabi Musa a.s memasuki mesir pada hari khamis untuk mengajak firaun menyembah kepada Allah.
6. Rasululllah s.a.w memasuki kota mekah selepas perjanjian hudaibiyah...


Hari Jumaat
1. Pernikahan antara Adam dan hawa
2. Pernikahan antara yusof dan zulaikha
3. Pernikahan antara Nabi Musa a.s dan Shafura binti Nabi syuaib a.s
4. Pernikahan antara Rasulullah s.a.w dengan khadijah khuwailid.
5. Pernikahan antara nabi sulaiman a.s dengan Ratu balqis dari negeri Saba'
6. Pernikahan antara Rasulullah s.a.w  dengan Siti Aisyah binti Abu Bakar.
7. Pernikahan antara Ali bin Abi Talib r.a dengan fatimah az-zahra


Hari Sabtu
Hari ni pernah disebut oleh Rasulullah sebagai hari tipu daya...sebab..


1.Kaum Nabi Nuh membangkang kepada Nabinya.
2. Kaum Nabi Saleh mencabar nabinya dengan menyembelih unta yang diamanahkan kepada mereka.
3. saudara-saudara Nabi yusof mengkhianati nabi Yusof dengan mencampakkannya ke dalam perigi di padang pasir.
4. Raja Firaun mencabar Nabi Musa
5. Orang2 yahudi mengkhianati dan menejar nabi Isa a.s untuk membunuhnya. Lalu, Allah mengangkat Nabi Isa ke langit.
6. Orang2 Quraisy menipu dan mencabar Nabi Muhamad di Darun Nadwah.
7. kaum yahudi melanggar perintah Allah dengan menagkap ikan walaupun hari itu di larang mereka berbuat demikian.


Hari Ahad
1. Allah menjadikan neraka.
2. Allah mencipta bumi yang tujuh lapis
3. Allah mencipta langit yang tujuh lapis
4. Allah menjadikan 7 anggota adam.
5. Allah menjadikan bilangan hari yang tujuh.
6. Allah menjadikan bintang2 yang beredar..
7. Al;lah menjadikan laiutan yang tujuh...


Diantara hari-hari yang tujuh itu..hari Jumaatlah yang paling mulia..dan digelar penghulu bagi segala hari..banyak fadhilat yang boleh kita perolehi pada hari Jumaat...
Begitulah peristiwa-peristiwa penting yang berlaku pada sekian-sekian hari...hanya dengan mengimbas kembali lipatan sirah nabawiyah...barulah kita dapat gambaran sepenuhnya...alangkah baiknya kalau kita berada di bumi anbiya...bolehlah kita menuruti sejarah-sejarah  silam...zaman pemerintahan nabi-nabi...
InsyaAllah..moga sama-sama dapat ambil iktibar...


*yang baik dan sempurna itu datangnya dari Allah jua..dan yang buruk itu..dari hambaNya yang daif ini....





ALLAHHU AKHBAR..
MAHA SUCI ALLAH....

Sabtu, 11 Februari 2012

Arahan MIRA

RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. ON SHUFFLE.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag ur friends AS MANY AS YOU WANT. 
5. Everyone tagged as to do the same thing.
6. Have Fun!


IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
Jangan Pernah Berubah-ST12


HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Dont stop the party-BEP


WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Whataya want from me-Adam Lambert


HOW DO YOU FEEL TODAY?
Selamat pagi cikgu-Upin Ipin>hahahahahah<


WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Kekasihku Di Menara Gading-Ukays


WHAT'S YOUR MOTTO?
Cinta Monyet (hahahahha,nmpk naw pelik!nk cinta sejati ok)


WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Terlena-Saleem >lena dr apekah??mgkn najwa latif..kikiki ^_^


WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Bertamu Di Kalbu-Jac >NO KOMEN...hahahha


WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Seiring dan sejalan *cmne le lgu lme lak ni :-p


WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Dunia-Bunkface


WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Lagu Kita >mesti hidup aku berwarna warni kan...so berlagu-lagu lahh..hihi


WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Hati yg kau sakiti-Rossa


WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Cari pacar lagi-ST12 *sbb aku nmpk dye dgn org lain


WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Surah >mgkn jd isteri mithali la ni..hehehe


WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Bukan ku x sudi-Saleem (dyorg sedih la tu nk lps kan aku pergi!)


WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Msg tone *ish!silap beso la ni..kah3


WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Cofunkychild rghita >nothing


WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
The Time-BEP *Kenangan manis aku 


WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Next to you-feat Chris Brown feat Justin Bieber


WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Maher Zain-Freedom >coz dyorg mcm bdk2!hahahaha


WHAT’S THE WORST THING THAT COULD HAPPEN?
Di sini kasihku abadi *betullah sbb dihatiku masih ad dia.. capital H!


HOW WILL YOU DIE?
Diam-Lufya Omar (mati dlm diam,xde org tw,xde org sedih..)


WHAT IS THE ONE THING YOU REGRET?
Aku Permata-Salma Mentor 5 *mgkn dlu aku permata dihtny..tp x lagi skg


WHAT MAKES YOU LAUGH?
Biar Begini-Aril (aku suka single)


WHAT MAKES YOU CRY?
Namamu Kini Jd Sebutan-EYE *bila kengn tentg kita dtg kembali wahai capital H!


WILL YOU EVER GET MARRIED?
Ku Ada Kamu-Adira


WHAT SCARES YOU THE MOST?
Menatap matamu-Aril *tkt terjumpa dia lagi my late capital H


DOES ANYONE LIKE YOU?
Sejarah mungkin berulang *tkt nk buka ht n mencuba lg wt masa ni


IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?
Tetap bertahan-Wali *mstilah aku nak kekalkan relationship ktorg!hahaha


WHAT HURTS RIGHT NOW?
What You Waiting For *Just be mine!x pyh nk berdolak dalih lg..skit ht sy awk!


WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Jahat-Stacy *mcm sgt sesuai la sume ni..kebetulan betul...hahaahhah ^_^


*blogger lain pon le copy n paste
*then pdm jwpn aku
*isi jwpn korg!
*mari lah try test tgk...
*hahahahah tp jgn pcye...sje joke2 je ni ^_^

Jumaat, 10 Februari 2012

Syukur Alhamdulilah

Assalamualaikum..
Hai bloggers!
Lama rasa x mencoret kt sini...hehehe <perasaansungguh>
Actually result SEM 1 dah kuar...
tw x??masa nak cek tu sgt tkt!
gle2 pye tkt la...maklum la 1st time jd dak U...
x excited lgsg...gementar terlebih..haha
so memandangkan tgh cti sem,
kt uma ni semua yg dibuat x menjadi..
al maklumlah tkt pye pasal...
damn kn??apekah la aku ni...
sampaikan masak maggi untuk mkn sendiri pon rasa maggi tu x sdp!truk!
mula2 aku cek gne fon...
tp line bz buat sementara waktu...so x leh la..
after that br la aku memberanikan dr untuk cek kt internet..
setelah ramai geng pk yg update status depa kt fb.. 
:-p
ALHAMDULILAH...SYUKUR kepada Maha Pencipta...
separuh mati aku jwb exam,sampai frust menongeng...
nsib baik lulus..
x tw pointer lg,tp xpe la..lega..
tu yg penting!
no extend,no penasihat akademik!
^_^
Sekian...huhu



Terima kasih ku panjatkan pada mu..
Ya ALLAH
  Ya TUHANKU..
.

Ahad, 5 Februari 2012

Maulidurrasul 1433H

Assalammualaikum semua muslimin muslimat...
Hari ni merupakan kelahiran baginda Muhammad S.A.W iaitu idola semua umat ISLAM..
Perbanyakkanlah berselawat ke atas junjungan besar baginda S.A.W..
Sesungguhnya itulah hadiah paling bermakna buat baginda dr kita para UmatNya...
Semoga anda semua diberkati ALLAH S.W.T



Hayatilah bait2 lirik
 yg memukau tentang Baginda S.A.W

Selasa, 31 Januari 2012

Hari,Tahun,Bulan Berganti

Bismillahirrahmannirrahim.. Assalamualaikum :D
Hai..lama meninggalkan blog ni..agak berhabuk rasanya walaupun hanya habuk yg tipis..haha.. sekadar mahu bercerita tentang tahun baru.. masa lalu adalah kenangan, hari ini adalah goresan, esok adalah harapan..beberapa jam,minit dan detiknya saja lagi untuk melangkah ke tahun 2013.. selamat tinggal 2012.. semoga segala kenangan tentangnya suka duka, pahit getir akan aku tinggalkan jauh2.. buat 'dikau' nyah kau dr hidup ini..moga 2013 tidak lagi kau muncul..cukuplah dahulu sebagai kenangan .. beberapa minggu cukup untuk kau lenyapkan aku mengapa tidak aku? sudah 4 tahun Aryiana..cammon lahh!!move on!!opppppsss...means umur bertambah la ni??ahah!!salah satu azam,mencari pasangan hidup mungkin???? lallalallalallalalallalalalallalalla.. ^^
*REMINDER FOR MY OWNSELF: "Tahun baru 2013 dinanti-nanti,final exam makin hampir..study3!!! hahahahahhahahhahha ... :P
*HAPPY NEW YEAR 2013 to all people around the world!!cewaahhhh... ^^

Each moment in a day has its own value.
Morning brings HOPE,
Afternoon brings FAITH,
Evening brings LOVE,
Night brings REST.





When The Clock Strikes Twelve On December 31st,People All Over The World Cheer And Wish Each Other A Very Happy New Year.
For Some, This Event Is No More Than A Change Of A Calendar.
For Others, The New Year Symbolizes The Beginning Of A Better Tomorrow.
Wear your best SMILE to spread happiness all around you on 2013.
Bury the unpleasant memories of the past and embrace the New Year with a warm SMILE. ^____^

Selasa, 10 Januari 2012

BFF Ever !

Selamat pagi...ASSALAMUALAIKUM..
Syukur ALHAMDULILAH aku masih diberi kesempatan untuk menghirup udara segar 
dimuka bumi ALLAH yang indah ini..hurm..disaat mereka masih lena dibuai mimpi,
aku terasa sepi sehingga menimbulkan minat untuk mencoret sesuatu disini... 
entri hari ni,terasa nak story pasal kawan2 lme..yg boleh dikatakan best friend la jgk!!
Best friends????what???
Definisi kawan dan sahabat kadangkala dianggap mengelirukan bagi sesetengah individu. 

For me,byk  istilah seperti 'sahabat ku', 'kawan ku', 'rakan ku' dan 'kenalan ku'.

Sahabat ku:
Sahabat ku adalah orang yang memiliki rasa tanggungjawab terhadap diri ku, tetapi tidak memiliki hubungan darah. Dalam erti kata lain, sahabat bukan terdiri daripada adik-beradik tetapi berupaya mewujudkan hubungan yang mirip hubungan persaudaraan antara adik-beradik. Sahabat ku adalah orang yang banyak memberi manfaat dan kebaikan kepada aku terutamanya, dan aku juga wt benda yg sama pd dia.



Ni pon bff jgak..bff sekolah rendah..:-D


Gambar lama2..Geng 5G jgak ni..BFF lahh..


Ni lah dye satu2nye bff aku dr sekolah rendah sampai sekarang ni..
hurmmmm....aku syg ko lah Azey Ahmad..
muahhhhhh3!!!


Ni plak bff masa sekolah menengah sampai form6!
paling kelakar yg baju pink tu lah..kalut semacam..hhahaha
jgn marah maznah yee...
suka belanja makan yg laki tu(Rafis)
Yg berbaju butank tu(Zana)
tauke bluetooth lagu..hahahaha
yg tinggi tu plak geng 5G..
(Bakal sedara aku jgak kot..InsyaAllah lw jd)
hehehhehe
Sahabat aku@bff yang lain:Syahmihanif Syah(pic xde lah)tgk blog dye-Cincai DiLadang and member2 SMKAS dulu(Hanisuhana Hamidon n the Gang)...

Kawan ku:

Kawan ku ialah seorang yang boleh berkongsi lebih dari satu perkara seperti minat, hobi, perasaan and so on lah... Kawan ialah orang yang selalu berinteraksi dengan aku dan aku mengetahui  fakta peribadi tentang dirinya.


Yang ni plak kwn form 6 aku..


Masa dlm bas g lawatan...
I really2 miss this moment babe!




Rakan ku:

Rakan ku ialah perantaraan antara kawan daan kenalan. Rakan ialah orang yang berkongsi minat, kerjaya, hobi, permainan, guru, kelas, matlamat dan sebagainya dalam satu organisasi atau kumpulan seperti persatuan, kelab, syarikat, pertubuhan dan sebagainya. Contohnya, aku ada rakan satu tingkatan, rakan satu sekolah, rakan satu kelab dan rakan satu u..

K.A.M.I

Isnin, 9 Januari 2012

MTB Time !

Salam...
ermmm...today I miss to ride my MTB..hehehehhe

what the special about that MTB is I got it for free...
'termenang' cabutan bertuah kt U boleh lahhh...
lw x hampeh nye nk ada..
by the way,syukur ALHAMDULILAH..
dpt jgak join KCT yg diketuai oleh org kuatnya..Uncle Sam katenye lahhh...(menurut pndgn adik2 n sepupu kami..)
seronok tw..our family will ride together every evening..
I really miss that moment again...
mood:OMG...ble nk blik kg nihhh....
ahad ni member sume pakat nak blik dah..but me???
next week br blik...sabar je lah..
exam is the most important thing here..
pray 4 my success yeah!!!hope I will 'past with Flying Colours'..
Nak shared sikit time blik kg hr tu...
alahhhh masa kami semua ber'mountain bike lahh'..
SO BEST and SERONOKKK......
dijamin x tipu...
bak kata my dear uncle"kayuhan sihat gituu"...
mengeluarkan peluh diwaktu petang disamping exercise mengurangkan berat badan dan lemak2 yg ada..

*MTB(Mountain Bike)



Semasa dlm perjalanan..muka penat..
cousin aku sorg ni semacm senyum..
hahahha
Apabila dah tiba di jambatan kampung..(hr pertamaku)..
muka gembira..
sbb akhirnya berjaya...
yeeeaahhhaaa...
ape lagi snap pic la :-D


Perjalanan balik ke rumah setelah hr menjelang senja...huhuhu
Uncle Sam naik motor tu sbb nak rakam video kami...:-p
Perjalanan hari ke-2 yg turut dijoin oleh Misbah Sempoi katenye...
alah family kami jgak...cousin i laa tu..

kami semua ni 1 family..
keluarga penyayang gitu..
cucu allahyarham Selamat b. Karyo
AL-FATIHAH..
Kayuh pertamaku...awalnya kaki sgt lenguh...
kayuhan dr rumah ke hujung kampung...jauh tuu...
diketuai my dear uncle..Uncle Sam..huhu
Uncle Sam:terbaikkkkkkkk..(thumbs up)



Tu je lah serba sedikit aktiviti masa senggang aku kat uma bersama 'big family'tercinta..tunggu i cuti sem ye u all...i miss u all..nanti kita ber'MTB' LG..ERMM...mai la kampung aku law nak join sama..kami sentiasa mengalu-alukan orang ramai untuk join sekali...u will get all the fun time with us..hehehe
see u all dalam coretan akan dtg ye..(tu pon law x membosankan kome semua) 
:-D




Ahad, 8 Januari 2012

Pertama Kali Seumur Hidupku !

Salam..
seriously...hr ni aku rasa damn sungguh...
seumur hidup aku x pernah rasa macam ni sbb sdh n kcwa
tgk paper exam..
hr ni br first time..
sedih n kecewa...msa form5 dlu blik SPM cmni jgk..but this time it's different..
x tahu knpe...selalunya aku akan jd mcm ni ble x dpt jwb dgn baik..
mcmne la result aku nt???
tktnya...Ya Allah bantu lah aku..
Aku hanya mampu berusaha yg terbaik namun segalanya aku 
pasrahkan padamu...
td masa jwb exam pga102,aku rasa blur..memg aku dah study,
keluar juga apa yg aku study..
tp byk juga yg aku x dpt jwb..
2 paper sebelum ni agk ok...tp kali ni???
ada jgk yg blur dlm tu...tp mgknkah ramai??atau hanya aku??
sebak rasa ht..tension sgt laa nii...
apa yg aku mampu buat balik bilik post kt fb...
then just let it go and cry over the window..
aku perlukan seseorg untuk bg aku kata semangat...
saat2 mcm ni buat aku teringat pd dye..
dye yg dah lama aku knl..mcm2 cerita yg kami dah kongsikan bersama..
tp sekarang dia bkn lg disisi aku..
aku hrp sgt dpt dgr suara dye..
tp xpe lah..asalkan dia bahagia sudahlah...
aku telefon mak aku dgn menangis??
buruknya rasa...x mampu aku meluahkan kata-kata sebaliknya hanya mampu mengalirkan air mata..
mak pasti pelik n sgt terkejut..tp tu je cara aku nak rasa teng!
mum n dad..maafkan aku andainya aku bukan yg terbaik..
namun untuk kamu,akan aku sentiasa lakukan yg terbaik..
restuilah anakmu ini...doakan lah daku dr jauh...amin3!
tp itulah yg tak pernah putus mereka buat untuk aku...
RINDUNYA!!!sabarlah hati...
saat rakan2ku dh nak blik kg,tgllah aku kt sini sorg2...
xpe2 jwb exam akan dtg elok2..pastu dptlah balik kg kan??
(nasihat dr sndr)


*Semoga aku dpt yg terbaik..AMIN!




Terserlah stress disitu...erm...
jwb je lah semampunya!