follow dashboard

Selasa, 31 Januari 2012

Hari,Tahun,Bulan Berganti

Bismillahirrahmannirrahim.. Assalamualaikum :D
Hai..lama meninggalkan blog ni..agak berhabuk rasanya walaupun hanya habuk yg tipis..haha.. sekadar mahu bercerita tentang tahun baru.. masa lalu adalah kenangan, hari ini adalah goresan, esok adalah harapan..beberapa jam,minit dan detiknya saja lagi untuk melangkah ke tahun 2013.. selamat tinggal 2012.. semoga segala kenangan tentangnya suka duka, pahit getir akan aku tinggalkan jauh2.. buat 'dikau' nyah kau dr hidup ini..moga 2013 tidak lagi kau muncul..cukuplah dahulu sebagai kenangan .. beberapa minggu cukup untuk kau lenyapkan aku mengapa tidak aku? sudah 4 tahun Aryiana..cammon lahh!!move on!!opppppsss...means umur bertambah la ni??ahah!!salah satu azam,mencari pasangan hidup mungkin???? lallalallalallalalallalalalallalalla.. ^^
*REMINDER FOR MY OWNSELF: "Tahun baru 2013 dinanti-nanti,final exam makin hampir..study3!!! hahahahahhahahhahha ... :P
*HAPPY NEW YEAR 2013 to all people around the world!!cewaahhhh... ^^

Each moment in a day has its own value.
Morning brings HOPE,
Afternoon brings FAITH,
Evening brings LOVE,
Night brings REST.





When The Clock Strikes Twelve On December 31st,People All Over The World Cheer And Wish Each Other A Very Happy New Year.
For Some, This Event Is No More Than A Change Of A Calendar.
For Others, The New Year Symbolizes The Beginning Of A Better Tomorrow.
Wear your best SMILE to spread happiness all around you on 2013.
Bury the unpleasant memories of the past and embrace the New Year with a warm SMILE. ^____^

Selasa, 10 Januari 2012

BFF Ever !

Selamat pagi...ASSALAMUALAIKUM..
Syukur ALHAMDULILAH aku masih diberi kesempatan untuk menghirup udara segar 
dimuka bumi ALLAH yang indah ini..hurm..disaat mereka masih lena dibuai mimpi,
aku terasa sepi sehingga menimbulkan minat untuk mencoret sesuatu disini... 
entri hari ni,terasa nak story pasal kawan2 lme..yg boleh dikatakan best friend la jgk!!
Best friends????what???
Definisi kawan dan sahabat kadangkala dianggap mengelirukan bagi sesetengah individu. 

For me,byk  istilah seperti 'sahabat ku', 'kawan ku', 'rakan ku' dan 'kenalan ku'.

Sahabat ku:
Sahabat ku adalah orang yang memiliki rasa tanggungjawab terhadap diri ku, tetapi tidak memiliki hubungan darah. Dalam erti kata lain, sahabat bukan terdiri daripada adik-beradik tetapi berupaya mewujudkan hubungan yang mirip hubungan persaudaraan antara adik-beradik. Sahabat ku adalah orang yang banyak memberi manfaat dan kebaikan kepada aku terutamanya, dan aku juga wt benda yg sama pd dia.



Ni pon bff jgak..bff sekolah rendah..:-D


Gambar lama2..Geng 5G jgak ni..BFF lahh..


Ni lah dye satu2nye bff aku dr sekolah rendah sampai sekarang ni..
hurmmmm....aku syg ko lah Azey Ahmad..
muahhhhhh3!!!


Ni plak bff masa sekolah menengah sampai form6!
paling kelakar yg baju pink tu lah..kalut semacam..hhahaha
jgn marah maznah yee...
suka belanja makan yg laki tu(Rafis)
Yg berbaju butank tu(Zana)
tauke bluetooth lagu..hahahaha
yg tinggi tu plak geng 5G..
(Bakal sedara aku jgak kot..InsyaAllah lw jd)
hehehhehe
Sahabat aku@bff yang lain:Syahmihanif Syah(pic xde lah)tgk blog dye-Cincai DiLadang and member2 SMKAS dulu(Hanisuhana Hamidon n the Gang)...

Kawan ku:

Kawan ku ialah seorang yang boleh berkongsi lebih dari satu perkara seperti minat, hobi, perasaan and so on lah... Kawan ialah orang yang selalu berinteraksi dengan aku dan aku mengetahui  fakta peribadi tentang dirinya.


Yang ni plak kwn form 6 aku..


Masa dlm bas g lawatan...
I really2 miss this moment babe!




Rakan ku:

Rakan ku ialah perantaraan antara kawan daan kenalan. Rakan ialah orang yang berkongsi minat, kerjaya, hobi, permainan, guru, kelas, matlamat dan sebagainya dalam satu organisasi atau kumpulan seperti persatuan, kelab, syarikat, pertubuhan dan sebagainya. Contohnya, aku ada rakan satu tingkatan, rakan satu sekolah, rakan satu kelab dan rakan satu u..

K.A.M.I

Isnin, 9 Januari 2012

MTB Time !

Salam...
ermmm...today I miss to ride my MTB..hehehehhe

what the special about that MTB is I got it for free...
'termenang' cabutan bertuah kt U boleh lahhh...
lw x hampeh nye nk ada..
by the way,syukur ALHAMDULILAH..
dpt jgak join KCT yg diketuai oleh org kuatnya..Uncle Sam katenye lahhh...(menurut pndgn adik2 n sepupu kami..)
seronok tw..our family will ride together every evening..
I really miss that moment again...
mood:OMG...ble nk blik kg nihhh....
ahad ni member sume pakat nak blik dah..but me???
next week br blik...sabar je lah..
exam is the most important thing here..
pray 4 my success yeah!!!hope I will 'past with Flying Colours'..
Nak shared sikit time blik kg hr tu...
alahhhh masa kami semua ber'mountain bike lahh'..
SO BEST and SERONOKKK......
dijamin x tipu...
bak kata my dear uncle"kayuhan sihat gituu"...
mengeluarkan peluh diwaktu petang disamping exercise mengurangkan berat badan dan lemak2 yg ada..

*MTB(Mountain Bike)



Semasa dlm perjalanan..muka penat..
cousin aku sorg ni semacm senyum..
hahahha
Apabila dah tiba di jambatan kampung..(hr pertamaku)..
muka gembira..
sbb akhirnya berjaya...
yeeeaahhhaaa...
ape lagi snap pic la :-D


Perjalanan balik ke rumah setelah hr menjelang senja...huhuhu
Uncle Sam naik motor tu sbb nak rakam video kami...:-p
Perjalanan hari ke-2 yg turut dijoin oleh Misbah Sempoi katenye...
alah family kami jgak...cousin i laa tu..

kami semua ni 1 family..
keluarga penyayang gitu..
cucu allahyarham Selamat b. Karyo
AL-FATIHAH..
Kayuh pertamaku...awalnya kaki sgt lenguh...
kayuhan dr rumah ke hujung kampung...jauh tuu...
diketuai my dear uncle..Uncle Sam..huhu
Uncle Sam:terbaikkkkkkkk..(thumbs up)



Tu je lah serba sedikit aktiviti masa senggang aku kat uma bersama 'big family'tercinta..tunggu i cuti sem ye u all...i miss u all..nanti kita ber'MTB' LG..ERMM...mai la kampung aku law nak join sama..kami sentiasa mengalu-alukan orang ramai untuk join sekali...u will get all the fun time with us..hehehe
see u all dalam coretan akan dtg ye..(tu pon law x membosankan kome semua) 
:-D




Ahad, 8 Januari 2012

Pertama Kali Seumur Hidupku !

Salam..
seriously...hr ni aku rasa damn sungguh...
seumur hidup aku x pernah rasa macam ni sbb sdh n kcwa
tgk paper exam..
hr ni br first time..
sedih n kecewa...msa form5 dlu blik SPM cmni jgk..but this time it's different..
x tahu knpe...selalunya aku akan jd mcm ni ble x dpt jwb dgn baik..
mcmne la result aku nt???
tktnya...Ya Allah bantu lah aku..
Aku hanya mampu berusaha yg terbaik namun segalanya aku 
pasrahkan padamu...
td masa jwb exam pga102,aku rasa blur..memg aku dah study,
keluar juga apa yg aku study..
tp byk juga yg aku x dpt jwb..
2 paper sebelum ni agk ok...tp kali ni???
ada jgk yg blur dlm tu...tp mgknkah ramai??atau hanya aku??
sebak rasa ht..tension sgt laa nii...
apa yg aku mampu buat balik bilik post kt fb...
then just let it go and cry over the window..
aku perlukan seseorg untuk bg aku kata semangat...
saat2 mcm ni buat aku teringat pd dye..
dye yg dah lama aku knl..mcm2 cerita yg kami dah kongsikan bersama..
tp sekarang dia bkn lg disisi aku..
aku hrp sgt dpt dgr suara dye..
tp xpe lah..asalkan dia bahagia sudahlah...
aku telefon mak aku dgn menangis??
buruknya rasa...x mampu aku meluahkan kata-kata sebaliknya hanya mampu mengalirkan air mata..
mak pasti pelik n sgt terkejut..tp tu je cara aku nak rasa teng!
mum n dad..maafkan aku andainya aku bukan yg terbaik..
namun untuk kamu,akan aku sentiasa lakukan yg terbaik..
restuilah anakmu ini...doakan lah daku dr jauh...amin3!
tp itulah yg tak pernah putus mereka buat untuk aku...
RINDUNYA!!!sabarlah hati...
saat rakan2ku dh nak blik kg,tgllah aku kt sini sorg2...
xpe2 jwb exam akan dtg elok2..pastu dptlah balik kg kan??
(nasihat dr sndr)


*Semoga aku dpt yg terbaik..AMIN!




Terserlah stress disitu...erm...
jwb je lah semampunya!

Khamis, 5 Januari 2012

Some CP !

Jodoh itu rahsia Allah Swt..

☻♥ ☻
/█\ /█\
.||. ||.

SEKUAT mana kita setia ツ
SEHEBAT mana kita merancang ツ
SELAMA mana kita menunggu ツ
SEKERAS mana kita bersabar ツ
SEJUJUR mana kita menerima dia ツ

•.♥• Jika ALLAH SWT Tidak Menulis Jodoh Kita Bersama dia..Kita Tetap Tidak Akan Bersama Dengannya •.♥
.............................................................

*Aku belajar diam dari banyaknya bicara,
*Aku belajar bersabar dari sebuah kemarahan,
*Aku belajar mengalah dari suatu keegoan,
*Aku belajar menangis dari kebahagiaan,
*Aku belajar kuat dari kehilangan,
*Dan aku belajar tersenyum dari sebongkah kesedihan..

Laa takhaf wa laa tahzan..Innallaaha ma'anaa..
(jgn lah takut & jgn lah sedih..sesungguhnya Allah bersama kita)

A’tini Mahabbataka Wama’rifataka,
aku serahkan hidup matiku hanya untukMu.”

..............................................................

❤• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ ❤•
●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●

Ketika kau bertanya, mengapa ku mncintaimu..?
ku menjawab, krana AGAMAmu :")
Dan kau bertanya lagi, cukupkah hanya itu..?
ku menjawab, "Adakah yg lebih utama dari itu?" (✿◠‿◠)
:: Imam Nawawi::

Rabu, 4 Januari 2012

Back to School :)

Salam n selamat pagi...
haaa...hr ni 4.1.12..masuk lah sesi persekolahan baru
sesi 2012
kepada mereka yg masih dibangku sekolah,jgn sia-siakan zaman persekolahan anda..
binalah azam baru untuk sesi persekolahan kali ini..
jadilah seorang pelajar yang lebih baik dr sebelumnya..
selagi ilmu mampu diperolehi,kejarlah ia
jgn biarkan ilmu itu terlepas dengan sia-sia

Bertumbuh itu adalah ciri-ciri makhluk hidup. Berkembang adalah ciri-ciri seorang manusia. Berkembang dimulai dari belajar.
(Anton Huang)

Kepada mereka yg akan menduduki UPSR,PMR,SPM dan STPM...
selamat berusaha sehabis baik..
lg2 diawal tahun ni
supaya x menyesal nt..
k GOODLUCK untuk sesi persekolahan 2012..