follow dashboard

Ahad, 23 Jun 2013

Sebarkan Bahagia

http://www.youtube.com/watch?v=PlYDSq9wjkw

#perkara yang mendamaikan hati untuk didengar,dibaca dan dilihat.. walallahhuallam..
#membina rasa dlm hati, untuk sentiasa tabah dihari mendatang..
#mencari sebuah jawapan.. menunggu selagi mampu @amd
#mungkin dalam hatinya juga masih ada persoalan yg tak terjawab @amd "memetik kata2 kaunselorku"

#jgn kerana 1 keburukannya, seribu kebaikkannya kita lupakan..

Isnin, 17 Jun 2013

Lagu?

Agak lucu seseorang yang asing bagi kita beberapa bulan lepas,
Tetiba menjadi orang penting dalam kehidupan kita sekarang.


Agak sedih seseorang yang rapat dengan kita beberapa bulan lepas,
Tetiba menjadi orang asing dalam kehidupan kita sekarang.


Jadi hargailah apa yang ada di depan mata kita sekarang.. #AMD


#AMD: dia bukan sorg yang romantik tapi dia banyak dedikasi lagu kt aku..walauapa pun lagu2 tu tetap akan jadi kenangan dalam playlist aku.. awak, masa kita jalan first date kat CS, apa yang awak ckp masa kita jalan?b sayang aryiana..jangan tinggalkan b k? mungkin sebab tu awak xnak selesaikan masalah kot?xnak bg kata putus..nak buat mcm sy ni selalu ada utk awak x tinggalkan awak..awak je yg tinggalkan saya. ayat lain yg saya igt, b nak jaga syg, nak syg jaga b.. lagi! pasal jantung? awak update fb..tu tipu belaka ke? awak ckp kalau sy mati awak nak mandikan sy dengan penuh lemah lembut..nak kafankan saya... x bagi sy derma organ.. arghhh! awak2.. awak kata sy cinta mati awak.. mati sgt! kelakar la.. semua tu dusta..awak x igt lgsg pasal surat perjanjian yg awak t.tangan...damnn!!


Dedikasi lagu awak pada sy yg akan menjadi kenangan kita:
  1. Dygta : Kesepian
  2. Dygta : Karna Ku Sayang Kamu
  3. Dua mata : Menikahlah denganku
  4. Farest : Cinta Pertama
  5. Geisha : Takkan Pernah Ada
  6. Hafiz : Bahagiamu Deritaku
  7. Rihanna : Diamond (yg ni paling sy xle lupa awak) setiap kali call awak akan ckp "shine bright like a diamond!!)
##adakah lagu-lagu ni juga awak dedikasi pada perempuan lain?contohnya MIRASAJEEEEE? hahahaha

##patutlah sy x dapat2 cincin dari awak.. kehkeh.. sebab perempuan yg selalu bg cincin dia pd awak.. sy termasuk sekali dlm golongan bodoh tu.. sy nak balik cincin sy boleh??
##tambahan, semua fren dalam fb or twiter awak memg membe kepada gf2 awak je.. hakhak.. hot sgt awk AMD!
##perkara sweet kita buat sama2, tengok muvie online walhal berjauhan.. tak khatam dah khatan, setia hujung nyawa (kerempeng), the vow, london paris new york (awk dh donlod tp sy x boleh tgk)..cara ni untuk ajar awak romantik..kita habiskan masa call dan tgk muvie sampai 3 pagi.. paling lama kita call sampai 4 pagi..then ada awak terjaga sebab jantung,awk trus call sy..kita x tidur sampai subuh.. hhmmmm

Jodoh?

 Jodoh ada tiga jenis jodoh.

Jodoh dari Syaitan… berkenalan, berpegangan tangan, buat maksiat, mengandung lalu bernikah.

Jodoh dari Jin… berkenalan, bertepuk sebelah tangan, lalu dibomoh dan disihirkan sebelah pihak sampai tunduk mengikut kemahuan lalu bernikah.

Jodoh dari Allah… cinta berputik, masuk meminang dan langsung bernikah, itulah SYURGA CINTA.

##persoalannya??manakah golongan jodohku ini Ya Allah.. bantu aku lupakan dia kalau dia memang yang sementara saja.. hhmmmm...


Ahad, 16 Jun 2013

Hati Ohh Hati..

"Kata-kata yang manis adalah lebih pahit daripada ubat untuk ditelan".."Sepahit-pahit ubat,kalau ditelan ia menyembuhkan,tetapi semanis-manis kata2 kalau ditelan akan menyakitkan.."
"Kalau ayat al-Quran pon dah disalahgunakan,apa nak jadi??dunia akhir zaman,makin kelihatan..hati yang sekeras apapon boleh cair bila dengar alunan ayat suci al-Quran..Apa maknanya sumpah kalau dilanggar..mahu dilaknat?apa maknanya belajar tinggi,kalau asyik x boleh fikir?Tak susah untuk ungkapkan hanya sepotong perkataan..

  • What u give, u get back.. hahaha.. 
  • Settle this thing first before others..the rest is yours.. pandai2lah..

Isnin, 10 Jun 2013

Macam2!

Salam semua!!!!! update blog yg dah terbiar kejap.. agak2 pasal pe?pon x tahu lah.. haha.. share je lah pape yg patut untuk memperbaharui isi blog yg ntah pape ni..

*Sekarang finale exam.. sem2 tahun 2.. wahhh.. dah nak sem1 tahun3... yeahhhh! x sabar nak habis je ni :D
*Internship sebulan!!!!arrgghhhh....PDK or sekolah?which one??someone, help me decide please!!

*Bulan lepas x dapat desa kat USM ni..setelah rayuan, alhamdulilah dapt..tak perlu fikir panjang lg! :P
*2hari dah x ada air kt USM ni..rasa mmg awesome gila... ^^ >>ddduuusshhhh<<
*ada yang menyatakan seseorang rindu padaku,tetapi sebenarnya tanggapan beliau salah sama sekali.. haha.. perkara sebaliknya yang terjadi :P hahahahha..


*Study week, demam panas macam sem lepas.. Tapi sempat bersama keluarga ronda dgn mountain bike <3
*BerBBQ juga!
*Wish my family always blessed esspecially my parent :D

*Tambahan:

>>seeingmyloveoneforthethirdtime<<loveuoneAMD...thanksforeverything..peace yo!!mogaselamatbalikkelantannanti..