follow dashboard

Selasa, 19 Februari 2013

Bahang Sem 4!

Assalamualaikum..
haii semua..lama dah nak update since jejak kaki ke USM ni untuk sem baru..malangnya x berkesempatan gara-gara blog tak boleh nak sign in.. ambil inisiatif guna mozila baru boleh.. thanks mozila.. haha..rasa bersyukur masih dapat kenikmatan hidup juga masih menuju kejalan yang benar mengejar cita-cita yang diimpikan.semoga permulaan sem yg sudah kacau bilau ini,menunjukkan petanda yang baik untuk akhir sem..siapa sangka!mungkin dekan??ahaks!>>tinggi menggunung tak ekh angan-angan ni?<< segalanya bermula malam nak balik USM..bila diri sudah dipersiapkan sejak jam 9 malam namun abah buat tak tahu je..fikirku,dia mahu tengok match bola antara JDT vs TTeam..rupanya fikirku silap..guess what?dia lupa anak dia balik malam tu..dia igt ahad malam 17.2..apakah.. haha..faktor usia mungkin!apa lagi setakat setengah jam dari rumah ke stesen bas Batu Pahat tak cukup untuk sampai tepat pada masanya..bas jam 10.01p.m. sampai stesen bas,bas berlalu pergi..kejar..bila dah dekat tengok plat number JKW6299..OMG!ni bukan bas yg selalu dinaiki..abah,ni bukan basnya..kita salah..dengar celoteh dan bebelan sepanjang masa gara-gara ini..ke stesen bas semula,nasib baik kaunter masih dibuka.terus bergegas ke kaunter dan bertanya tentang bas,malangnya bas yang dikejar td itulah yg membawaku ke destinasi sepatutnya..lantas diri menyuruh pakcik kaunter call driver bas..alhamdulilah!mereka baik hati..pakcik dan abang bas yg baik..bukan yg "cengir" selalu itu.. bas tunggu di satu destinasi kemudian masukkan segala barang-barabg.abah memberi sediki duit kopi,tapi dalam perjalanan mereka kembalikan padaku semula..ahahaha..baiknya mereka! :D kemudian hari pertama,semalam lah, baru tahu yang satu subjek tak berdaftar..arghhh!stressnya..mulalah kalut ditambah dengan masalah yg menimpa malam sebelumnya..for ur info girl, "just because i don't fight back doesn't mean i'm weak.it means i'm mature enough to know that rage and anger won't solve anything". mencari penasihat akademik yang kononnya tak nak dijumpai sehingga tahun 4..tp memang tak jumpa pon..dia tiada dibilik maka minta sign lect lain..hihihihi..minor juga menimbulkan masalah..lepas ni apa lg kan??tapi masalah mengajarku erti kedewasaan dan kematangan.Insyaallah..moga besar hikmah disebaliknya! :D

*nota kaki:"gementar untuk Internship hujung sem ni".ni la subjek yang lupa di daftar.. ahaks!


Tiket yang masih tersergam indah..kalau boleh tebus semula..INDAHNYA!haha

Tiada ulasan:

Catat Ulasan