follow dashboard

Khamis, 21 Mac 2013

Make Up Routine By Shida Junaidi :)

Kawan sekolah lama yang bertahun x jumpa..semakin ayu gamaknya!dah jadi juru makeup sampingan kot..walllaaaa.... Shida Junaidi .. :D

not edited ya Shida Oh..lalala.. :D


Kena bg rutin make up?? make up sangat lah aku ni kan? haha.. takpe2!try and error je ni :D
Ok!!!my rutin is:
Sebelum make up:

  1. mandi dulu lah..penting! haha..1st just cuci muka enough..
  2. kalau rajin kat rumah la,apply ice setengah jam sebelum make up untuk bagi make up tahan lama
  3. then bubuh krim muka.. biasa la tu.. >just guna barangan safi okies,mahal2 mana nak mampu,student lg<
  4. pakai bedak asas secara tipisnya >product yg digunakan :avon or maybelline je <
  5. lepas tu apply pulak bedak compact tidak terlalu tebal mcm opera cina..ahaks!...>biasalah ladies<<
  6. kemudian,bubuh tang mata pulak.. apa?teka sendiri la Shida :P mestilah eye linear.. bawah mata eyeliner biasa..atas mata liquid eyeliner.. :D
  7. kadang pakai eye shadow jugak.. depends lah.. tapi jarang lah..untuk ke kelas x pernah sama sekali..
  8. lepas tu baru letak maskara kalau terlebih rajin... hihihi.. maklumlah bulu mata pendek..
  9. oleh kerana student jugak,nak g kelas taklah pakai blusher...tp kalau keluar event ke apa ke time rajin ada lah jugak bubuh blusher.. blusher pink kaler.. x berani pakai terang2 ahh..apply tipis sudah.. simpan sikit seri untuk kahwin :P hehehhe..
  10. lastly,pakai lipstik biasa plus lipgloss.. pakai perfum nak masuk jugak ke?? ahaks!joke je.. :D
  • tapi Shida,yang paling penting pada aku time malas just apply bedak compact eyeliner and lipstik sudah! :D
  • penekanan:produk yang digunakan hanyalah yang halal.. hahaha.. aku guna barangan safi,avon dan maybelline je :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan