follow dashboard

Jumaat, 28 Februari 2014

Tidak Bertajuk !

"Apa yang tercatat, tak semestinya utk tatapan umum, tapi sekadar coretan".

"Coretan yang tak mampu aku tulis dek kesuntukan masa, dek kesibukan kerja, platform ini tempat meluah segalanya." Yang baik jdkan iktibar yang buruk jdkan sempadan."

"Coretan yang akan kekal sehingga akhir usiaku, untuk pengetahuan generasi selepasku".

Khamis, 27 Februari 2014

Friendship just end up like shit!

Dear diari, 
Takde sapa boleh sangka apa yg jd pada masa depan,. aku igt benda ni sampai akhir nafas aku..Selamanya!Benda kecik kau besarkan.kau couple dgn sepupu aku sebab aku yg kenalkan.sekarang korg dua stab back over me.."isunya pasal korg nak bertunang".benda x betul pasalpe mengelabah?buat rileks sudah. dah lah menuduh aku buat cerita !tp kenapa aku yg jd mangsa.kau maki aku *sial* bagai.. sedangkan kau yg sebar cerita a.k.a fitnah pada org pasal aku. kau tuduh aku "munafik" bagai..iman kau tahap dewa ke kau maki org tu apa cerita? tolong lah fikir matang seusia kau 23 tahun tu.dah lah kerja nurse, dua2 pasangan bekerja,.xkan tak boleh matang sebab korg mesti dah hadapi mcm2 masalah.tp pemikiran aku sbg student lg matang dr korang..you guys too stupid ! dah x dpt cara nak buktikan aku salah,kau kaitkan dgn mak aku? pehall? mana pergi adap kau pd org tua? toksah jd kaki putaq belit baq hg lah !! ehh, kalau korg nak sgt putus relay kita, aku x kisah sikit pon lah.aku x mengelabah.aku yang tak salah yg terhegeh-hegeh minta maaf kt kau serupa anjing kau buat aku. lepas tu bila aku minta maaf kalau aku salah kau kata aku menganjing? kau nak aku sujud kat kaki kau ke cmne? aku ajak settle depan2 dua2 takut. puiiihh !!yg penting aku dah bayar semua benda yg korg dah bg kat aku.aku lega..mcm ayat aku pd korg "biarlah padang mahsyar menentukan".. aku tak takut sebab aku x salah. teruskan lah cari backup ko byk2 wahai perempuan ! 

p/s:jgn sampai aku ambil langkah drastik pergi confront dgn parents korg.aku x takut sebab aku x salah !!! noted! 

Isnin, 17 Februari 2014

Around Semeter Break !

Feeling to share something.. 

"Tidak ada sesuatu yang dialami anak Adam dari apa yg diciptakan Allah lbh berat daripada kematian. Baginya kematian lbh ringan daripada apa yg akan dialaminya sesudahnya"

"DariNya kita datang,kepadaNya kita kembali"



*AL FATIHAH untuk allahyarham Mohd Amin bin Ahid, pakcik yg seumur sebayaku, menghadap Illahi 28 Januari 2014 akibat kemalangan jalanraya.Berbagai perancangan telah dibuat arwah..untuk membuka sebuah bengkel yang juga telah mendapat sijil daripada Suruhanjaya Syarikat Malaysia, namun apakan daya manusia hanya mampu merancang,segalanya adalah ketentuan Allah.Moga kau tenang disana sahabat + pakcik ..


Sekitar cuti semester yang lalu, pelbagai perkhabaran yg berlaku..kesedihan juga kegembiraan.. Kematian sesuatu yang pasti.. Tidak akan lambat atau cepat walau sesaat bila ianya tiba.Tolong family kat kebun, picnic dan main layang-layang.. pengisisan yang penuh manfaat, mungkin ! :)

Picnic Pic :