follow dashboard

Ahad, 23 Mac 2014

Berkongsi Kegembiraan

Orang kata "jodoh tu kuasa Allah".ye memang betul pon.."sesungguhnya ajal maut, jodoh pertemuan semuanya ditangan Allah"

Kisah kali ini, penceritaan mengenai semakin ramai kawan-kawan yg melangkah ke alam rumahtangga.Barakallah :D semoga kalian bahagia diberkati hingga ke syurga...amin!bahagia utk kalian..happy utk kalian.

Dalam lubuk hati yg paling dalam sering terdetik "semakin lama semakin ramai member yg berkahwin", bila tiba giliran diri ini? penat juga terkadang menjawab persoalan ini drpd mereka yg bertanya.namun hakikatnya aku sering menanti jodohku, yg masih lagi samar entah dimana..hajat dihati ingin mengakhiri zaman bujang pada usia 25tahun..ahaks! semua aku serahkan pada yg diatas sana. Dia yg maha menentukan segalanya.. Allahurabbi. semoga doaku didengari dan bakal dikabulkan..sabar dalam menanti, sesungguhnya manusia diciptakan olehNya secara berpasangan :D NOTED :bagi habis dulu belajar,lagi setahun je ARYIANA ! hihihi...

p/s :And of His signs is that He created for you from yourselves mates that you ma find tranquility in them; and He places between you affection and mercy. Indeed in that are signs for a people who give thought. (Quran 30:21) 

Scroll pic jom : 

Ini rakan karib ketika di SMKAS.sebelah katil masa form 3.Fasya dan Umar <3
Selamat bergelar suami isteri pada tanggal 25 Januari 2014 , dan dia yg 1st kahwin !

dan mereka sama sama masih menuntut disemester akhir di UTHM :D
 yeaayy! thanks sebab aku orang 1st yg kau bagitahu pasal ini.
dan sgt mengejutkan dear
:)
Ini pulak Farinna dgn suami tercintanya..suami dia asal Penang :D 
Selamat bergelar isteri pada tanggal 22 Februari 2014.. <3
Rakan sekelas masa di SMKS 4&5Gemilang 
Nana dgn pasangannya Faiz.
tahniah to both of them..memang dah jodoh korang kan.
life must goon friends.
just keep apa yg dah jd dulu sbg satu kenangan yg mungkin manis mungkin juga pahit.
depends pada korang punya feeling k.
abaikan kata2 org lain terhadap kita.
selamat bergelar isteri pada tanggal 14 Mac 2014 bersanding 22 Mac 2014 .
:D
Again member SMKAS. BF masa form 1.
suka menyakat time tu.Tahniah Pyka dan Pojie.. Barakallah.
 Pyka sgt cantik & awesome gila !
selamat bergelar isteri pada tanggal 22 Mac 2014  
<3
sebenarnya semua mereka diatas ni selamat bergelar isteri pada usia 23tahun..aku?hmm..kita tunggu nanti, bila jodoh itu datang menjemput.inshaallah :D i'm happy for all of u. even rasa stress sebab makin ramai yang kahwin.and soon is Suraya Ashikin yg juga member SMKAS 31 Mei 2014 ni.sesungguhnya ukhuwah yg terbina masa sekolah kat SMKAS sgt kuat sampai sekarang.thanks korang atas ikatan tersebut :D 

Ni kawin paling awal.23 Disemeber 2012.Zakwan & Aniza.
sekarang dah dapat seorang baby boy yang comel Muhammad Aatif
:)
"Islam didn’t make it Haram for you to fall in love. It didn’t forbid you from wanting someone. It only guides that love so it protects you, her, your families and especially saves you from humiliation on judgment day. If you love her so much, why are you ok with letting her engage in this questionable relationship knowing full well that she will have to answer Allah just like you will. You don’t love her enough to save her from that?" -Nouman AliKhan-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan