follow dashboard

Isnin, 28 April 2014

Bukit Merah Laketown Resort Trip !

   Hi, ladies and gentleman out there.. yuuuhhuuuuuu !! entry nak share kali ni pasal trip 2 days 1 night kat Bukit Merah Laketown Resort, Perak..26 April 2014 check in and 27 April 2014 check out.. satu trip yang tak dirancang..million thanks to Wana Maghtar yang support penginapan free.. Sebab Wana tak pergi last minit then dia past baucer tu, dan penginapan tu free dapat dari Pesta Bola Jaring 2013 USM Penang.Selama dua hari vacation tu, kami stay kat Suria Apartment Hotel :D Kerja kajian lapangan lab dan lab report dah selesai dan dihantar, makanya tibalah masanya kita berjimba mengurangkan OVERSTRESS yang ada. supper dupper excited bila nak bgtw Mira pasal vacation ni..Thanks Mira sebab sudi temankan rumate kau ni bercuti.Inshaallah satu hari nanti saat ni lah yang menjadi kenangan manis kita.Walaupun vacation ni kita duk dalam bilik saja angkara hujan lebat, tp sisa-sisa hari kedua kita habiskan jugak untuk nikmati pemandangan Waterpark, Ecopark at Bukit Merah.Beli sikit sourviner untuk buddies ikut kemampuan.

Cara nak ke Bukit Merah Laketown Resort by bus takde lah susah mana sebenarnya..meyh travel guide tolong ajarkan.. ahaks!! Kalau student USM, korang boleh lah ambil bas 302 dr Bukit Gambir ke Jetty.Jetty ke Butterworth by ferry.. then naik bas ke Kamunting dr Butterworth.bas ke Kamunting ada sejam sekali dan hanya pada jam 7.30 ptg dr Kamunting ke Sg.Nibong. kalau ambil bas 7.30 ptg tak payah sibuk2 nak ke Butterworth bagai.. lepas tu dr Kamunting ke Bukit Merah, naik lah teksi..bayar teksi RM30 dan minta number pakcik teksi tu untuk dia ambil keesokkan harinya.Teksi untuk balik pulak tambang dia RM35 sebab two ways kan..affordable lah untuk student macam kita sbb takde lah mahal mana.


Ok, macam biasa, lets scroll pictures !!

Pemandangan kat area Suria Apartment Hotel tempat kami menginap :D 
Lepas check in 12pm, amik post pertama kat sini ! hehe

Room 7318 :D
Masuk2 bilik, snap satu dua gambar dulu..
kenangan katany
a :P
Oleh kerana hujan,
mampu ke swimming pool je lah ye..
Grin from ear to ear kononnya.. GELI!

View at swimming pool selepas hujan :D
Selfie berdua.. lepas swimming dan menerima kegatalan kulit !
HAHAHAHAHAHA..tudung herot
:3
Keadaan dalam bilik before check out..
selesa lah, sampai sesak nafas sebab aircond sejuk yaww !
Ok, check out dulu.. daaa room 7318 :)
Hari ke-2, ke waterpark lah kita ye :D PEACE! 


Mana yang comel? hiks!
HAI...saya rumate dia !:P
Nampak tak, kaki sunburn ? :'(
SHUTTT UPP ... for those who didn't know me ! :D 
Pemandangan sekitar.. :D
Here we are.. nak pergi mana? :P
Last but not least.. ternyata perjalananku masih jauh.
Walaupun ramai seusiaku telah melangkah ke alam rumahtangga,
namun aku masih menanti kehadirannya.
BIDADARA yang tepat untuk menjadi surahati..
jangan ditanya BILA, ku tak punya jawabnya.
hanya yang Esa maha mengetahui..
JODOH, ku menantimu.. Inshaallah..
:D



Jumaat, 25 April 2014

Lab And Lab Report DONE !

Story morry about GEOGRAFI untuk kaji parameter fizikal!! Unit paper mmg sikit tp kerja memang banyak.. tapi nak buat macam mana demi memenuhi keperluan pengijazahan.terpaksaku lalui jua.. ok ayuh bercerita serba sedikit tentang kajian lapangan HGF225 bertempat di Tasik Aman USM..cececece.. nak share peta tasik agak2 korang OK tak?meyh jenguk peta dia meyh.. 

Ok berbalik pada kajian..Data dikutip oleh seramai 30 orang participant selama seminggu bermula 25 Mac 2014 hingga 04 April 2014..8 masa selang 3 jam untuk mengambil sampel air dan selama seminggu.Nak ceritalah minor GEO ni memang byk kerja..over than my MAJOR paper pendidikan khas. STRESS semester ni memang tak terkata.Apa pun lepas dah hantar lab report pagi tadi, and jd first sender, rasa lega yg amat sgt.. Ukhuwah dengan classmate pon jadi makin rapat lepas kajian lapangan ni. sebab masing2 spend time berhari-hari dalam lab, tak kira dari segi buat ujikaji makmal juga dari aspek membuat report.TERIMA KASIH atas kerjasama dari kalian semua tak lupa jugak pada abg2 master Kucai & Nazrul..nanti kita keluar makan beramai-ramai seperti yang dijanjikan ok,..

Pic Scrolling !!
Hahahhah.. yang ni gambar hari 1st n 1st yg ambil sampling air.
Nak tunjuk checkpoint C punya pasal la ni :D
Ni bodyguard kita ! cecece..
 actually adik2 yg ceria masa kat lab..adik sgt!
Abg Kucai , terima kasih tlg snap gambar ni!
 ni sebenarnya aksi semata-mata.

sebab kerja dah siap. :P
Stay Up time to do report..
penjaga malam but not "kupu-kupu malam" :)
Comel kesemuanya! kita rendang kan?
 tak pe bg chances kat depa nak bergambar dgn sy :D
bila lg kan.. wakakaka
Alat dan radas yg digunakan untuk buat ujikaji LAB !