follow dashboard

Ahad, 18 Mei 2014

Hari Guru 2014!!

"Wajah-wajah segelintir guru yang dicuri dari FB"

Haii.. u ollsss .. poyo.. pffttt... rasa lama tak update, hari ini tetiba je google pasal sekolah rendah.. lepas tu dapat lah idea nak update blog ni bertemakan hari guru. tujuan google tu utk dapatkan no.fon cikgu tapi malangnya takde pulak. Tema hari guru 2014 ni banyak yang buat BACK TO SCHOOL. bayangkan cikgu yang tua2 pakai uniform sekolah? haha.. mesti comel gila!! tak sabar nak tergolong dalam warga pendidik juga.. Inshaallah satu hari nanti, lepas habis belajar setahun lagi! sabar k sabar!! "GURU PENCETUS KREATIVITI PENJANA INOVASI" ya.. tak lain tak bukan tema sambutan hari guru seluruh Malaysia tahun ini.. kepada semua guru2 yang pernah mendidik Aryiana, saya ucapkan selamat hari guru CIKGU! jasamu semua akanku kenang selamanya, terutamanya utk arwah cikgu Kamis..al-fatihah untuk allahyarham..kerana beliau lah aku jadi kat mana aku ada sekarang.dia yang berjaya memujuk aku untuk ke sekolah masa darjah 1.. panjang ceritanya..~lalalalalalla~ sekarang aku dan anaknya "teman tapi mesra" cewahh... over je!! abaikan.. OK, let me list all my late school here :

  1. KAFA Kg.Pt.Kaseh
  2. TADIKA Kemas Seri Molek
  3. SK Seri Molek
  4. SA Seri Molek
  5. SMKA Segamat
  6. SMK Senggarang
  7. USM
HMMM.... next nak share lagu sekolah plak..tp lagu sekolah rendah je la.. lagu ni je "legend".. next time, tahun depan ke, kita share lagu sekolah menengah pulak ye ! hehe..  sape hebat mohon nyanyi k!! hahahhaha

 LAGU SEKOLAH

USAHA PENDUDUK BERSATU PADU,

ALLAH PERKENALKAN,

TERBINALAH SEKOLAHKU,

SERI MOLEK DI NAMAKAN


TEMPAT MULA KAMI BELAJAR,

ILMU PENGETAHUAN,

KAMI TETAP KASIH DAN KENANG,

PADAMU WAHAI BUDIMAN


KAMI BERJANJI DENGAN SETIA,

UNTUK MENJADI INSAN BERGUNA,

HIDUP BERBAKTI, BERAKHLAK MULIA,

MEMBINA BANGSA JUGA NEGARA

IBU BAPA GURU SEMUA,

MOHON DOA RESTU,

SEMOGA CITA-CITA MULIA,

PASTI AKAN BERJAYA.

LOGO SKSM :D


Tiada ulasan:

Catat Ulasan