follow dashboard

Khamis, 31 Disember 2015

New year 2016 !

1st January 2016.. Friday..
Allah rahmati dgn hujan sepanjang malam hingga ke pg. Alhamdulillah.
Moga rahmat Allah turut pd azam baru ku. Aminnn

Ahad, 6 Disember 2015

Date 5

Cant to express the feeling.

Rindu tidak terubat.

Just fetch at tbs then send me to shah alam.

Mujur ada satu kenangan yg tersimpan.

Ini!!! Sehelai yg mengantikan dirinya.

Entah bila ia akan kembali kepada sang pemiliknya. Sang pemilik htku jua.

Moga hubungan kita baik² saja. Seiring dengan masa berlalu. Inshaallah. Aminnn..

I love you for the God sake encik f.i onn...

Ahad, 22 November 2015

Officially graduated !! Alhamdulillah with bachelor degree with honors

Hi, alhamdulillah. Setelah byk dugaan dan cabaran yg dihadapi terutama masa LM, Allah anugerahkan jugak segulung ijazah pd aku. Semuanya untuk balas jasa ibu bapa yg sentiasa menjadi tulang belakang sepjg hidup 24tahun kat bumi ni. This is for u mom n dad. Tak lupa juga untuk si dia, yg memberi semangat masa LM dulu. #fazryi

Isnin, 9 November 2015

Selasa, 27 Oktober 2015

Miss you

I accept you for who u are..
And thanks for accepting me for who i am..

Khamis, 8 Oktober 2015

Officially 24th

Time flies so fast when suddenly i already 24th..
How i still remember my childhood time. Yg malas nak pergi sekolah, kena tinggal depan kubur bagai. Kenangan sgt!
Terima kasih mak abah, besarkan sy hingga kini.
Jasa mereka masih belum dapat dibalas. Moga allah mempermudahkan semua urusanku. Konvo kemudian kerja. Aminnn..
Jodoh, pastinya lepas kerja spt yg dijanjikan. Moga jodoh kita panjang , inshaallah. Aminn..

*psttt.. Tak sabar nk konvo. Tak sabar nak dating. Hiks! Merajuk kalau awak cancel dating kita mcmana awk lupa birthday sy smlm hingga lah 7.15pm baru wish. Betapa sedihnya!

*thanks pd azey org 1st wish subuh2, pd geng gossip aje, geng sweetilicious, geng with love, and others friends. Husna, ure to sweet sbb rajin mengedit utk wish kt kita. Hehehe. Friends till jannah ya!

Rabu, 30 September 2015

I miss the old of us . fazryi

About two month without "nickname"..
I really miss that moment. The old of us. Since we meet each other for the first time on 1st may 2015 my dear.
I wont give up on you, coz ure the last for me. Im trying to always keep calm. Understanding you my love.
But, our communication have been decrease by time.
Morning wish, lunch time, pray time, dinner, tcre, goodnite. For everyday. Thats all our conversation. Hmmm..
For my birthday soon, i hope for our relay to be better as before. I wish the best for us, as long we can be happy, u and me. I will happy if ure happy. Im praying the best for you. For us too. Aminnn..

*psttt, as long as the ring at my finger, then my love to u will keep stronger. Im here for u, and ure there for me. InshaAllah.. 6th month soon. 18.10.15.
Just dont lie to me, be faithful. No matter what happen, me n u we need to be faithful to each other.

*men and women shouldnt lie to a relationship.

* One day, this distance will be over and we will be together forever. InshaAllah

Rabu, 16 September 2015

Trying to keep calm

How to explain about feeling and heart.
Love is pure, but the worst is us.

Sabtu, 12 September 2015

6th month soon

* U are every reason, every hope and every dream I've ever had and no matter what happens to us in the future,
every day we were together was the greatest day of my life -081610-

*Dont know how to express the feeling, just can be waiting for u my everything.

*date and name which wont change and being saved forever 

Ahad, 6 September 2015

I miss us

It's hard to wait around for something you know might never happen, but it's harder to give up when you know it's everything you want.

*psssttt , biarlah cinta kita ibarat surau, sederhana namun ia membahagiakan dan menenangkan ..

1_st time punya pengalaman

Siapa sangka 3.9.15 dengan kelam kabutnya, tetiba perlu menghantar kakak sepupu nak bersalin. Kita yg nerves dr dia tgk dia menahan sakit. Dengan tak mandinya dr kol10pg sampai 6ptg baru balik rumah. Menguruskan org nak bersalin, pendaftaran sana sini pengalaman yg perempuan tak semua hadapi.sebab husband yg akan buat semua tu saat kita sedg bertarung nyawa dalam dewan bersalin. Tp kesian kat akak sepupu sebab berkahwin dgn askar dan suaminya pergi kursus. Hmmm. Waktu anak kedua suami ke lahad datu, kali ni ke PD pula. Yg geramnya nurse kat situ ibarat tiada tgjwb, ada ke patut dia tak pgl aku, padahal akak sepupu dah bersalin kol11.45. Aku tanya kol2, baru lah kak sepupu dibawa ke wad. Sengalll!!! Sabar je lah karenah birokrasi kerajaan. So baby ni boleh lah jd anak agkt cik yana. Hiks!

*pssttt , nasib baik bakal suami kita bankers. Hiks!

Jumaat, 28 Ogos 2015

2 minggu yg menyiksa

Its already two weeks we argue.
Its hurt me too much dear.
Just want u to know that, im sincere with our relay and im sorry bout what happen.
I know its my fault.im so sorry and please forgive me.
Past is past, live our future.
Only God knows how i miss you so much SAYANGku. 


Jgn biarkan ia berlalu lebih lama, kerana rasanya amat tidak tertanggung dihati.sakit bila seen , blue tick then seeing u online without replying me..sobs3! No more call, no more spoiling each other, no more chat 24/7, i miss the old of us.

Pengajaran yg diberi untuk redha dan ikhlas, telah aku temui. Maafkan lah diri ini.
Jujur, aku benar2 RINDU !!

Khamis, 20 Ogos 2015

Kekuatan ku kamu

Bila mana kau takut akan kehilangan, jujur itu menyakitkan.
Bila kau rasa ada kerinduan, juga itu menyakitkan.
Bila hati ikhlas mencintai, pasti rasa itu sentiasa dalam hati.

Isnin, 3 Ogos 2015

Made with love

03.08.2015 date 4 .
Thanks my dear .
Semoga Allah permudahkan urusan kita. InshaAllah.

*psttt! Setiap saat merindui yg hanya mampu dirawat melalui gambar. Sobs3

Jumaat, 24 Julai 2015

Sadness missing

Awan awan menghitam
Langit runtuh ke bumi
Saat aku tahu kenyataan menyakitkan.

Burung sampaikan nada pilu
Angin terbangkan rasa sedih
Jemput bahagia diharinya
Berikan dia hidup.

Tuhan terserah padaMu
Aku ikut mahuMu Tuhan
Ku catat semua ceritaku
Dalam harianku.

Khamis, 23 Julai 2015

Hope its not gonna be , game over!!

Just dont know how to describe things when its involved ones u love the most .
#sadnesstothemoonback

Ahad, 19 Julai 2015

3rd eid vs 3rd meeting. Hiks!

Thanks for coming dear. Thanks for the memories. Thanks for ur sincerity. Thanks for everything. Thanks for duit raya too. Hehe

Jumaat, 3 Julai 2015

...

"If he lies then i'm cheated" faz_ryi

I'm trying to be a matured lover and always ready if heartbroken again, but my pray hopefully it will not happen. Coz its hurt the most. I trust u 

Selasa, 16 Jun 2015

Heart feeling

"When u sincerely love someone, u will feel the sadness deep inside"

Im sorry lovers ..

I may not perfect, but im loyal.

Selasa, 9 Jun 2015

Date in advanced ..

Who knows that it should be our second date? Kita hanya merancang, allah yg menentukan segalanya. Selatan ke utara, utara ke selatan.
1st date : 30.4.15 - 3.5.15
2nd date :7.6.15 - 9.6. 15 ( keep the date )

Wishlist 1 : meet my parents ( done)
Wishlist 2 : acceptable
Wishlist 3 : engaged
Wishlist 4 : married

Thanks for those moment we create together . alhamdulillah

Psttt ! Bukan dah gatal nak kahwin, tp mcm dah sampai seru. Hehehe.. Apa pon konvo bg lepas dulu!

Jumaat, 15 Mei 2015

Finally, 14.05.2015 its over.

Come to the last day of latihan mengajar.finally! Jerih perih , susah payah yang tertanggung selama ini berakhir. No more dr. yg menghantui, no more bias, no more unpredictable feeling inside, alhamdulillah. 3 bulan setengah yang banyak mengajar aku erti sebuah kehidupan. Kehidupan yg banyak onak duri, tak semuanya indah. Terkadang yg indah hanya nampak dr luar , tp dalam nya tak siapa tahu. Smksl, terima kasih terima aku dan mengajar aku erti menjadi seorang manusia.

*pssttt!!! Misi mencari kerja bermula.

Ahad, 10 Mei 2015

Disappointed

Bila kau plan semua benda elok2, kau tiada kuasa, kau rendahkan diri meminta lepas tu kau terluka? Bila plan kau dicerita pada org lain, kemudian kau rasa macam diperkotak katikkan? So, fikirlah sebelum percaya org sesungguhnya. Kadang2 backstabbers tu adalah bff sendiri. Kinda disappointed so much.

*pssttt... Hari jamuan utk semua guru SMKSL. Noted! 10052015 (sunday)

Selasa, 5 Mei 2015

Late nite post..

Hoping for the best decision ever. Ya Allah please guide me to the right path. May Allah ease everything. Amin .. Dont let feeling guide you..
Once it failed again, dont know what kind of men i should believe anymore.. Hmmm want to be serious not just play around ..

Selasa, 24 Februari 2015

Latihan Mengajar 01.02 -14.5

Assalamualaikum, sekian lama x update blog sendiri sebab kesibukkan dah mula praktikal. #smksglayar
Mula2, kes  bahasa isyarat atas pentas. Dillema nk pergi ke x sbb aku cikgu pembelajaran, then biarkan je sebab taknak dua pihak yg mengata.ok settle.

Kedua, kes rumah sewa n dgn budak2 rumah yg bawak lelaki balik.

Ketiga, perubahan jadual lepas drz dtg secara tiba2 dan time nk balik rumah mlm tu.settle dgn adanya cikgu hakimi.alhamdulillah

Keempat, kes tukar guru ganti lepas semalam aku dah diobserved oleh guru pembimbing. Hmm keserabutan melanda diri betul.

Minggu depan , 3.3.15 dr.z nak mai observed plak. Dah lh belum mengajar lg kls tu x thu perangai mereka.dugaan.

#coretan sekadar luahan ht dan kenangan hari kedepan. #tabahlah aryiana.kau boleh ! 😊

Jumaat, 2 Januari 2015

Happy birthday Ya Rasullullah

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
"1hari lagi1 "
"Ape yg 1 hari???"
"Hari Kelahiran Nabi Kita"
" MUHAMMAD S.A.W "
'TAHUN 1⃣ 4⃣ 3⃣ 6⃣ hijrah'
ُِ
بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ
اَللَّهُمَّ صَلِّ َعلى سيدنا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آِل سيدنا مُحَمَّدٍ
اَللَّهُمَّ صَلِّ َعلى سيدنا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آِل سيدنا مُحَمَّدٍ
اَللَّهُمَّ صَلِّ َعلى سيدنا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آِل سيدنا مُحَمَّدٍ
اَللَّهُمَّ صَلِّ َعلى سيدنا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آِل سيدنا مُحَمَّدٍ
اَللَّهُمَّ صَلِّ َعلى سيدنا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آِل سيدنا مُحَمَّدٍ
اَللَّهُمَّ صَلِّ َعلى سيدنا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آِل سيدنا مُحَمَّدٍ
اَللَّهُمَّ صَلِّ َعلى سيدنا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آِل سيدنا مُحَمَّدٍ
اَللَّهُمَّ صَلِّ َعلى سيدنا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آِل سيدنا مُحَمَّدٍ
اَللَّهُمَّ صَلِّ َعلى سيدنا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آِل سيدنا مُحَمَّدٍ
اَللَّهُمَّ صَلِّ َعلى سيدنا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آِل سيدنا مُحَمَّدٍ
Ayuh berselawat ke atas Nabi Muhammad S.A.W..... 

Khamis, 1 Januari 2015

01. 01. 2015

Welcome 2015.
#positive thinking
#keep smile
#cheerful

Wishlist :

  1. improve jd hamba Allah yg terbaik
  2. segulung ijazah keluaran USM untuk abah mak
  3. jd cikgu terbaik even praktikal
  4. part time job lepas habis belajar
  5. masak dan masak dan masak resepi pelbagai
  6. makan dan makan dan makan tp xnak kalori
  7. pasangan hidup
  8. aset